Σχεδιασμένο να υπερέχει: Κίνα και ASEAN αναζητούν συνεργασία στον βιομηχανικό σχεδιασμό

Το 4ο Φόρουμ Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Καινοτομίας Κίνας – ASEAN πραγματοποιήθηκε στην πόλη Liuzhou, στην αυτόνομη περιοχή Guangxi Zhuang της νότιας Κίνας την Τετάρτη, δήλωσαν οι διοργανωτές.

Το φόρουμ είχε στόχο να προωθήσει περαιτέρω την καινοτομία και τις ανταλλαγές βιομηχανικού σχεδιασμού μεταξύ της Κίνας και των χωρών της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και να δημιουργήσει μια πλατφόρμα συνεργασίας για την επιστημονική και τεχνολογική καινοτομία.

Με θέμα την από κοινού οικοδόμηση του περιφερειακού κέντρου επιστήμης και τεχνολογίας καινοτομίας Κίνας-ASEAN, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα online και δια ζώσης προσελκύοντας αρκετούς εκπροσώπους κυβερνήσεων και επιχειρήσεων από την Κίνα και τις χώρες της ASEAN.

Μετά από τέσσερα χρόνια ανάπτυξης, το φόρουμ έχει γίνει μοντέλο ανταλλαγής και συνεργασίας μεταξύ των χωρών ASEAN και της Κίνας σε αυτόν τον τομέα, δήλωσε ο Danuch Tanterdtid, υφυπουργός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επιστήμης, έρευνας και καινοτομίας της Ταϊλάνδης.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Ταϊλάνδη θα αδράξει αυτή την ευκαιρία για να πραγματοποιήσει εις βάθος συζήτηση και συνεργασία σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης από κοινού καινοτόμου βιομηχανικής ανάπτυξης μεταξύ του έθνους της νοτιοανατολικής Ασίας και της Κίνας.

Η καινοτομία και η ανάπτυξη είναι οι κοινές φιλοδοξίες της Κίνας και των χωρών της ASEAN, δήλωσε ο Tian Guanglei, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος εμπορίου και επενδύσεων του ASEAN-China Centre.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επίσης η τελετή απονομής των βραβείων για τον διαγωνισμό βιομηχανικού σχεδίου Κίνας-ASEAN. Τριάντα εννέα βραβευμένες συμμετοχές ξεχώρισαν από πάνω από 5.700 από την Κίνα, την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και άλλες χώρες.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *