Πόλη της βορειοδυτικής Κίνας εισάγει ξυλεία από τη Ρωσία

Περίπου 41,6 τόνοι ξυλείας σημύδας έχουν μεταφερθεί από τη Ρωσία στην πόλη Wuwei, στην επαρχία Gansu της βορειοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με το τελωνείο του Lanzhou, της πρωτεύουσας της επαρχίας.

Η παρτίδα ξυλείας μεταφέρθηκε στο Wuwei αφού είχε απολυμανθεί στο λιμάνι Alataw Pass στην αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uygur της βορειοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με το τελωνείο Lanzhou.

Το Wuwei, που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του διαδρόμου Hexi, ήταν μια σημαντική εμπορική πόλη στον αρχαίο δρόμο του μεταξιού. Το διεθνές λιμάνι Gansu (Wuwei) που έχει κατασκευαστεί από τότε στην περιοχή, αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα για το άνοιγμα της επαρχίας προς τα δυτικά.

Το 2016, το Wuwei International Land Port εγκρίθηκε ως ο καθορισμένος χώρος εποπτείας για την εισαγόμενη ξυλεία, και έγινε ο δεύτερος καθορισμένος χώρος εποπτείας για την εισαγόμενη ξυλεία στην ενδοχώρα της Κίνας μετά το Ganzhou στην επαρχία Jiangxi. Το 2019 πέρασε από τον έλεγχο της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων και τέθηκε σε λειτουργία προσελκύοντας πολλές επιχειρήσεις επεξεργασίας ξύλου.

Ο Fang Jun, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας που εισήγαγε την ξυλεία, είπε ότι σε σύγκριση με τον εκτελωνισμό και την επίβλεψη στο χερσαίο λιμάνι, ο καθορισμένος χώρος εποπτείας για ξυλεία απευθείας εισόδου μπορεί να συντομεύσει αποτελεσματικά τον χρόνο κύκλου εργασιών των αγαθών και να μειώσει το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων.

Αφού η παρτίδα της εισαγόμενης ξυλείας μεταποιηθεί σε προϊόντα, θα εξαχθούν στην Κεντρική Ασία, τη Ρωσία και άλλα μέρη για να εμβαθύνουν περαιτέρω τις οικονομικές και εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ του Gansu και της Ρωσίας και άλλων χωρών κατά μήκος του Belt and Road, σύμφωνα με τον Fang.

Στατιστικά στοιχεία από το τελωνείο Lanzhou δείχνουν ότι τους πρώτους 11 μήνες του έτους, η συνολική αξία των εισαγωγών και των εξαγωγών μεταξύ της επαρχίας Gansu και των χωρών κατά μήκος του Belt and Road έφτασε περίπου τα 21,5 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), αύξηση 38,5% σε ετήσια βάση ανά έτος, μεταξύ των οποίων, οι εισαγωγές και οι εξαγωγές με τη Ρωσία έφτασαν τα 4 δισεκατομμύρια γιουάν, αυξημένες κατά 362% σε ετήσια βάση.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *