Οι επίσημοι της Νότιας Αφρικής κοιτάζουν την κινεζική αγορά για εξαγωγή μπράντι

Ο κορυφαίος γεωργικός αξιωματούχος της επαρχίας Δυτικού Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής, της κύριας περιοχής παραγωγής νοτιοαφρικανικού μπράντι, είπε ότι η επαρχία προσβλέπει σε νέες αγορές στην Κίνα για το μπράντι «παγκόσμιας κλάσης».

Η Κίνα έχει μεγάλο πληθυσμό και σε πολλούς Κινέζους αρέσει το ισχυρό αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένου του μπράντι, είπε στο Xinhua ο επαρχιακός υπουργός Γεωργίας Ivan Meyer, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της κυβερνητικής επιχείρησης στο Δυτικό Ακρωτήριο, στο περιθώριο της τελετής απονομής ενός διαγωνισμού μπράντι στο Cape Town, η νομοθετική πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής.

Είπε ότι το Δυτικό Ακρωτήριο έχει δημιουργήσει μια σχέση με τον Κινέζο ομόλογό του σε επαρχιακό επίπεδο καθώς και την εξαγωγική σχέση με την Κίνα που έχει μακρά ιστορία.

«Είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε στην αγορά της Κίνας», είπε ο αξιωματούχος.

Ο Meyer είπε επίσης ότι η επαρχία, η οποία αντιπροσωπεύει το 53% των γεωργικών εξαγωγών της Νότιας Αφρικής, έχει ήδη εξάγει επιτραπέζια σταφύλια, εσπεριδοειδή και άλλα γεωργικά προϊόντα στην Κίνα και η Κίνα έχει έναν «πολύ κρίσιμο» ρόλο στη γεωργική και οικονομική ανάκαμψη του Δυτικού Ακρωτηρίου μετά την επίδραση του COVID-19.

Ο διαγωνισμός, Brandy Innovation Challenge, κάλεσε τους λάτρεις της ανάμειξης μπράντι να δημιουργήσουν το δικό τους καινοτόμο εμπορικό σήμα και επιχειρηματικό σχέδιο για την υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης. Οι τρεις πρώτοι συμμετέχοντες έλαβαν χρηματικό έπαθλο στην τελετή και θα λάβουν καθοδήγηση από δυναμικούς της βιομηχανίας μπράντι για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Η τελετή πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Μπράντυ της Νότιας Αφρικής σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό του Δυτικού Ακρωτηρίου Alan Winde και πραγματοποιήθηκε στην επίσημη κατοικία του.

Το νοτιοαφρικανικό μπράντι αναγνωρίζεται ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Κέρδισε 15 φορές τον τίτλο του Worldwide Best Brandy στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Ποτών τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με το ίδρυμα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *