Ο Xi Jinping φιλοξενεί τη Σύνοδο Κορυφής Κίνας-ASEAN για τον εορτασμό της 30ής επετείου του διαλόγου

Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping, ως οικοδεσπότης, συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής Κίνας-ASEAN, η οποία πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της 30ής επετείου του διαλόγου.

Ο Xi Jinping επεσήμανε ότι τα 30 χρόνια που πέρασαν από τότε που η Κίνα ξεκίνησε διάλογο με την ASEAN είναι τα χρόνια της έντονης οικονομικής παγκοσμιοποίησης και της βαθιάς εξέλιξης του διεθνούς τοπίου, καθώς και η περίοδος κατά την οποία η Κίνα και η ASEAN άδραξαν τις ευκαιρίες της εποχής και πέτυχαν τρομερή ανάπτυξη στις σχέσεις τους.

Η Κίνα και η ASEAN ανέκαμψαν από τη ζοφερή του Ψυχρού Πολέμου και μαζί διατήρησαν τη σταθερότητα στην περιοχή. ηγήθηκαν της οικονομικής ολοκλήρωσης της Ανατολικής Ασίας, προώθησαν τη συλλογική ανάπτυξη και ευημερία και άνοιξαν το δρόμο για περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους για μια καλύτερη ζωή.

Η Κίνα και η ASEAN ανακοίνωσαν επίσημα τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής εταιρικής σχέσης της Κίνας ASEAN. Είναι ένα νέο ορόσημο στην ιστορία των σχέσεων μεταξύ των μερών που θα δώσει νέα ώθηση στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και τον κόσμο, την ευημερία και την ανάπτυξη.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *