Ο Li Keqiang συμμετείχε στη 13η Σύνοδο Κορυφής Ασίας-Ευρώπης

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang συμμετείχε στη 13η Σύνοδο Κορυφής Ασίας-Ευρώπης μέσω βίντεο στην οποία προήδρευσε ο πρωθυπουργός της Καμπότζης, Hun Sen.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ηγέτες από 53 κράτη μέλη και επικεφαλής διεθνών οργανισμών.

Ο Li Keqiang υπενθύμισε ότι φέτος σηματοδοτείτε η 25η επέτειος της Συνάντησης Ασίας-Ευρώπης (ASEM) και ότι τα τελευταία 25 χρόνια, τα μέλη της ASEM συνεχίζουν να ενισχύουν την πολιτική τους εμπιστοσύνη και να εμβαθύνουν τις ανταλλαγές και τη συνεργασία.

Σήμερα, η διεθνής κατάσταση εξελίσσεται έντονα, ο αντίκτυπος της επιδημίας COVID-19 είναι εκτεταμένος, η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει πολύ αργά και τα πιεστικά προβλήματα αναδύονται το ένα μετά το άλλο.

Το θέμα της διάσκεψης, «Ενίσχυση της πολυμέρειας και προώθηση της κοινής ανάπτυξης», έχει βαθιά πρακτική σημασία. Ενόψει των δυσκολιών και των προκλήσεων, όσο οι ασιατικές και ευρωπαϊκές χώρες διατηρούν πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού, ίσης μεταχείρισης και συνεργασίας που θα ωφεληθεί και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να οικοδομηθεί μια ισχυρή μηχανή για κοινή ανάπτυξη και ευημερία, σίγουρα θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ένα νέο περιβάλλον συνεργασίας μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και καλωσορίζουμε μαζί ένα νέο μέλλον για όλες τις ασιατικές και ευρωπαϊκές χώρες.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *