Ο αντιπρόεδρος της Κίνας συνομίλησε με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Hu Chunhua είχε τηλεφωνική συνομιλία την Τρίτη με τον Βρετανό Καγκελάριο του Οικονομικού Rishi Sunak για την προώθηση της διμερούς πρακτικής συνεργασίας.

Ο Hu, ο οποίος ηγείται της κινεζικής αντιπροσωπείας στον Οικονομικό και Χρηματοοικονομικό Διάλογο Κίνας – Ηνωμένου Βασιλείου, σημείωσε ότι ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping και ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson είχαν πρόσφατα τηλεφωνική συνομιλία και κατέληξαν σε σημαντική συναίνεση για την ενίσχυση των σχέσεων και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η κινεζική πλευρά είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη βρετανική πλευρά για να εφαρμόσει τη συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους δύο ηγέτες και να σημειώσει νέα πρόοδο στην πρακτική συνεργασία, είπε ο Hu.

Ο Hu αναμένει ότι οι δύο χώρες θα συναντηθούν στα μισά του δρόμου, θα ενισχύσουν τις ανταλλαγές και τη συνεργασία στο εμπόριο, τις επενδύσεις, τα οικονομικά και άλλους τομείς και θα διευρύνουν και θα εμβαθύνουν συνεχώς την πρακτική τους συνεργασία.

Ο Sunak, ο οποίος ηγείται της βρετανικής αντιπροσωπείας στον διάλογο, είπε ότι η χώρα του αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Κίνα, είναι έτοιμη να εμβαθύνει τη διμερή οικονομική και χρηματοπιστωτική συνεργασία με την Κίνα, να ενισχύσει τη συνεργασία στην κλιματική αλλαγή, τα πράσινα οικονομικά, την οικονομία, το εμπόριο και τις επενδύσεις και να πιέσει για νέα πρόοδο στις διμερείς σχέσεις.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *