Κινεζική εταιρεία προσφέρει στους εμπόρους τροφίμων μικρής κλίμακας στη Ζάμπια καθαρούς και ασφαλείς χώρους

Η πρόσβαση σε καθαρούς και ασφαλείς εμπορικούς χώρους αποτελεί πρόκληση για πολλούς μικροέμπορους τροφίμων στη Ζάμπια.

Για αυτόν τον λόγο, η Jihai Central Sports (JCS) Company Limited, μια κινεζική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Ζάμπια, αποφάσισε να ενδυναμώσει τους τοπικούς εμπόρους τροφίμων μικρής κλίμακας στη Λουσάκα, την πρωτεύουσα της Ζάμπια, προσφέροντας τους καθαρούς και αξιοπρεπείς εμπορικούς χώρους.

Η JCS Food Market είναι μια πρωτοβουλία της JCS, ενός επιχειρηματικού συγκροτήματος που βρίσκεται στην περιοχή Longacres της Λουσάκα.

Μία από τις εμπόρους, η Maria Mykela, 48 ετών, η οποία ειδικεύεται στην πώληση μεγάλης ποικιλίας ξηρών τροφών, εξήγησε ότι οι εγκαταστάσεις όπου γίνονται οι συναλλαγές είναι μοναδικές καθώς προσφέρουν στους εμπόρους ένα καλό εργασιακό περιβάλλον που προάγει την ανάπτυξη.

“Αυτό το μέρος είναι καθαρό και οι έμποροι έχουν πρόσβαση σε καθαρούς χώρους συναλλαγών καθώς και σε καθαρές εγκαταστάσεις υγιεινής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αγορά τροφίμων προσελκύει νηφάλια και ώριμα πελατεία”, δήλωσε με ενθουσιασμό η Mukela, η οποίος δραστηριοποιείται στην JCS Food Market για περίπου έξι χρόνια.

Είπε επίσης, ότι η JCS Food Market χρησιμεύει ως σημείο εκκίνησης για μεγαλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες για εμπόρους τροφίμων μικρής κλίμακας.

“Μου έχουν ανατεθεί συμβάσεις για την προμήθεια τεράστιων ποσοτήτων ξηρών τροφίμων τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους φορείς. Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξω την επιχείρησή μου”, αποκάλυψε η Mukela.

Για την 36χρονη Doreen Songiso, η οποία δραστηριοποιείται στη JCS Food Market για σχεδόν πέντε χρόνια τώρα, δήλωσε ότι ο χώρος της έδωσε την ευκαιρία να συναλλάσσεται σε ένα ασφαλές και όμορφο περιβάλλον.

«Δεν χρειάζεται να ανησυχώ για τη μετακίνηση από μέρος σε μέρος, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους μικροεμπόρους που ασχολούνται με τρόφιμα και λειτουργούν στο δρόμο», εξήγησε η Songiso.

Πρόσθεσε ότι η JCS Food Market προσφέρει στους εμπόρους τροφίμων μικρής κλίμακας την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με άτομα διαφορετικής εθνικότητας και υπόβαθρου, κάτι που είναι χρήσιμο για τους εμπόρους που θέλουν να μπουν στο διεθνές εμπόριο.

Ο τακτικός πελάτης, ο Joe Mwake, 45 ετών, είπε ότι το καθαρό περιβάλλον έχει ενθαρρύνει πολλούς να συνεχίσουν να αγοράζουν γεωργικά προϊόντα από την JSC Food Market.

“Αυτή η αγορά τροφίμων όχι μόνο έχει μεγάλη γκάμα φρούτων και λαχανικών, αλλά είναι επίσης καθαρή όλη την ώρα. Αγοράζω λαχανικά και φρούτα από εδώ από τότε που άρχισαν να δραστηριοποιούνται έμποροι φρούτων και λαχανικών το 2015”, είπε ο Mwake.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Λειτουργιών της JCS Food Market, Billy Ng’ambi, υπάρχουν περίπου 39 έμποροι τροφίμων μικρής κλίμακας, η πλειονότητα των οποίων είναι από την Ζάμπια και στους οποίους έχουν διατεθεί χώροι συναλλαγών στην εγκατάσταση.

“Έχουμε 26 εμπόρους που ασχολούνται με φρέσκα φρούτα και λαχανικά και 13 εμπορεύονται μια ποικιλία ξηρών τροφίμων. Τα προϊόντα προέρχονται από τοπικό και διεθνές επίπεδο”, δήλωσε ο Ng’ambi.

Ο Ng’ambi ανέφερε επίσης ότι η JCS Food Market, η οποία προσελκύει ντόπιους και διεθνείς επισκέπτες, διαθέτει εστιατόρια που προσφέρουν ασιατική κουζίνα και επίσης αθλητικά κέντρα και γυμναστήρια.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *