Κινεζικές και αιγυπτιακές εταιρείες υπογράφουν συμφωνίες για την προώθηση των πράσινων μεταφορών στην Αίγυπτο

Η Weichai Group, μια κινεζική κατασκευαστική εταιρία και η αιγυπτιακή Geyushi Motors υπέγραψαν συμφωνίες συνεργασίας για τις πράσινες μεταφορές και την κατασκευή αγωγών αερίου μεταξύ και άλλων κατασκευών, στο Κάιρο αυτή την εβδομάδα, ανέφερε η κινεζική πρεσβεία στην Αίγυπτο σε δήλωση το βράδυ της Τρίτης.

Ο Κινέζος πρεσβευτής στην Αίγυπτο Liao Liqiang, ο αιγύπτιος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Nevine Gamea και ο υπουργός Επικρατείας για τη στρατιωτική παραγωγή Mohamed Morsy παρευρέθηκαν στην τελετή υπογραφής, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Ο Liao δήλωσε ότι κατά την 8η Υπουργική Διάσκεψη του Φόρουμ για τη Συνεργασία Κίνας-Αφρικής, ανακοινώθηκε ότι η Κίνα και η Αφρική θα εφαρμόσουν από κοινού εννέα έργα για την προώθηση του εμπορίου, των επενδύσεων και της πράσινης ανάπτυξης, κάτι που συμπίπτει με την εθνική στρατηγική της Αιγύπτου για την προώθηση του πράσινου μετασχηματισμού της ενεργειακής και βιομηχανικής υποδομής και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

«Οι εθνικές στρατηγικές για μετασχηματισμό και βιώσιμη ανάπτυξη συμπίπτουν μεταξύ των δύο πλευρών», πρόσθεσε ο Liao σημειώνοντας ότι η Κίνα θα συνεχίσει να ενθαρρύνει και να υποστηρίζει την ενεργό συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στα έργα πράσινης ανάπτυξης της Αιγύπτου, ώστε να ωφεληθούν καλύτερα οι δύο χώρες και οι δύο λαοί.

Από την πλευρά του, ο Gamea είπε ότι η εμπορική και βιομηχανική συνεργασία είναι σημαντικό μέρος της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Αιγύπτου και Κίνας, καθώς η αραβική χώρα έχει δεσμευτεί να αναπτύξει καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια και προσπαθεί να επιτύχει στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

«Η αιγυπτιακή πλευρά καλωσορίζει περισσότερες κινεζικές εταιρείες να επενδύσουν και να ξεκινήσουν επιχειρήσεις στην Αίγυπτο, ιδίως συμμετέχοντας σε έργα πράσινης συνεργασίας και τοπικής παραγωγής», πρόσθεσε.

Ο Morsy εξέφρασε επίσης τη βούληση της Αιγύπτου να επεκτείνει περαιτέρω και να εμβαθύνει τη συνεργασία με την Κίνα σε διάφορους τομείς, ιδίως σε έργα καθαρής ενέργειας και τοπικής παραγωγής, ώστε να προωθηθεί η μεγαλύτερη ανάπτυξη της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *