Κατασκευάστηκαν 17 πιλοτικές ζώνες AI στην Κίνα

Η Κίνα έχει κατασκευάσει 17 εθνικές πιλοτικές ζώνες καινοτόμου ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης (AI), δήλωσε Κινέζος αξιωματούχος.

Ο Li Meng, αναπληρωτής υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας, έκανε τις παρατηρήσεις στο Διεθνές Φόρουμ Συνεργασίας και Διακυβέρνησης AI 2021 που φιλοξενήθηκε από το Πανεπιστήμιο Tsinghua στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Το 2019, η Κίνα άρχισε να δημιουργεί μια νέα γενιά εθνικών καινοτόμων πιλοτικών ζωνών ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης, βασιζόμενη στις τοπικές κυβερνήσεις για τη διεξαγωγή τεχνολογικών επιδείξεων, πιλοτικών πολιτικών και κοινωνικών πειραμάτων.

Σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας, η Κίνα σχεδιάζει να κατασκευάσει περίπου 20 πιλοτικές ζώνες τεχνητής νοημοσύνης έως το 2023.

Στις πιλοτικές ζώνες, η χώρα σχεδιάζει να καινοτομήσει μια σειρά από πρακτικά και αποτελεσματικά εργαλεία πολιτικής, να εξερευνήσει μοντέλα που ενσωματώνουν την τεχνητή νοημοσύνη και την οικονομική ανάπτυξη, να αποκτήσει εμπειρία που μπορεί να επαναληφθεί και να προωθηθεί και να δημιουργήσει ορεινές περιοχές για κορυφαία τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με το έγγραφο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *