Η Xinjiang της Κίνας σημειώνει ανάπτυξη στο εξωτερικό εμπόριο με την ΕΕ

Η Αυτόνομη Περιοχή Xinjiang Uygur της βορειοδυτικής Κίνας κατέγραψε περίπου 261,8 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 41 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στο εξωτερικό εμπόριο με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους πρώτους 11 μήνες του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας αύξηση 30% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα τοπικά τελωνεία τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Τελωνείο Urumqi, οι εξαγωγές της Xinjiang στην ΕΕ έφτασαν τα 197,9 δισεκατομμύρια γιουάν, αυξημένες κατά 27,7% σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, ενώ οι εισαγωγές της αυξήθηκαν κατά 37,6% φτάνοντας τα 63,9 δισεκατομμύρια γιουάν.

Ο Sun Tao, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος στατιστικών και ανάλυσης των τελωνείων, απέδωσε τα αξιοσημείωτα στοιχεία στην άνθηση των εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης μέσω λιμανιών στο Xinjiang, στην ανάπτυξη του εμπορίου μηχανικών και ηλεκτρικών προϊόντων και στην αύξηση των εξαγωγών καθαρής ενέργειας, σε εξοπλισμό και προϊόντα.

Τους πρώτους 11 μήνες, συνολικά 11.156 ταξίδια εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης καταγράφηκαν από χερσαία λιμάνια της Xinjiang, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 26,8% από έτος σε έτος. Ο συνολικός όγκος εμπορευμάτων έφτασε τους 1,1 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας αύξηση 30,2% σε ετήσια βάση. Σημαντικές αυξήσεις στο εμπόριο έχουν παρατηρηθεί με τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και την Ουγγαρία.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, τα λιμάνια της Xinjiang εξήγαγαν 158 δισεκατομμύρια γιουάν μηχανικών και ηλεκτρικών προϊόντων στην ΕΕ, σημειώνοντας αύξηση 32,9% σε ετήσια βάση, αντιπροσωπεύοντας το 79,9% των συνολικών εξαγωγών. Εν τω μεταξύ, τα λιμάνια της Xinjiang σημείωσαν επίσης αύξηση 29,2% στις εισαγωγές μηχανικών και ηλεκτρικών προϊόντων από την ΕΕ, αντιπροσωπεύοντας το 65,5% των συνολικών εισαγωγών.

“Κατά τη διάρκεια της περιόδου, οι εξαγωγές ακατέργαστου πλαστικού, ηλεκτρικών οχημάτων και πολυπυριτίου έχουν διπλασιαστεί. Μεταξύ των εξαγόμενων προϊόντων, τα πλαστικά προϊόντα, τα παπούτσια και τα έπιπλα έχουν σημειώσει σημαντική ανάπτυξη”, δήλωσε η Sun.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *