Η τεχνολογία που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη θα συμβάλει κατά 70% στη μείωση του άνθρακα έως το 2060

Η τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) θα συμβάλει περισσότερο στη μείωση του άνθρακα, με εκτίμηση τουλάχιστον 70% έως το 2060, μειώνοντας πάνω από 35 δισεκατομμύρια τόνους εκπομπών άνθρακα, σύμφωνα με μια λευκή βίβλο που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Η Λευκή Βίβλος, που συντάχθηκε από κοινού από την Baidu και τη International Data Corporation (IDC), είναι η πρώτη ερευνητική έκθεση που εστιάζει στις επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στους στόχους της αιχμής του άνθρακα και της ουδετερότητας του άνθρακα στην Κίνα.

Η προσέγγιση για την ουδετερότητα του άνθρακα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία, και έτσι οι ανακαλύψεις στην τεχνολογία AI θα απελευθερώσουν μεγάλες δυνατότητες ενσωματώνοντας τεχνολογίες μείωσης άνθρακα σε διάφορες βιομηχανίες που εφαρμόζουν υποδομές τεχνολογίας πληροφοριών (IT), ανέφερε η Λευκή Βίβλος.

Λαμβάνοντας ως παράδειγμα τον κλάδο των μεταφορών, οι εκπομπές άνθρακα της βιομηχανίας στην Κίνα ξεπέρασαν περίπου τους 1,04 δισεκατομμύρια τόνους το 2020, αντιπροσωπεύοντας το 9% του συνόλου της χώρας. Η βιομηχανία προσβλέπει στο έξυπνο σύστημα ελέγχου φωτεινών σηματοδοτών ως μέρος της προσπάθειας μείωσης του άνθρακα. Συνδυάζοντας την υπάρχουσα τεχνολογία με την τεχνητή νοημοσύνη, το σύστημα θα μπορούσε να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα των ταξιδιών, να αποφύγει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και έτσι να μειώσει περίπου 41.600 τόνους εκπομπών άνθρακα σε μια πόλη με πληθυσμό άνω των 10 εκατομμυρίων.

Με βάση τη μακροπρόθεσμη έρευνά της για την παγκόσμια αγορά πληροφορικής, η ICD σημείωσε ότι η παγκόσμια εφαρμογή του cloud computing μπορεί να μειώσει μια τόσο τεράστια ποσότητα εκπομπών άνθρακα που ισοδυναμεί με 15 φορές από αυτή που μειώνεται από όλα τα οχήματα της Tesla.

Η Λευκή Βίβλος ανέφερε επίσης ότι η ζήτηση για υπολογιστική ισχύ θα αυξηθεί καθώς οι βιομηχανίες είναι πιο πιθανό να στραφούν στην ψηφιοποίηση.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *