Η ψηφιακή έκθεση ξυλογλυπτικής Dongyang παρουσιάζει τη γοητεία των κινεζικών τεχνών και χειροτεχνιών

Η ψηφιακή έκθεση με θέμα “καινοτόμα έργα 100 Κινέζων τεχνών και χειροτεχνών” που ξεκίνησε πρόσφατα στο Φόρουμ Επιχειρηματιών του Boao 2021 δείχνει τη μοναδική γοητεία των κινεζικών τεχνών και χειροτεχνίας με σύγχρονο τρόπο.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία πανοραμικής περιαγωγής για την προσομοίωση της επιτόπιας εμπειρίας, η ψηφιακή έκθεση επιτρέπει σε όλους να απολαμβάνουν αριστουργήματα ξυλογλυπτικής ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε με ένα κλικ, σύμφωνα με τον Huang Yangming, αντιδήμαρχο της δημοτικής κυβέρνησης Dongyang.

Η έκθεση δείχνει το πνεύμα του τεχνίτη με διάσημους καλλιτέχνες σε όλη τη χώρα να παρουσιάζουν έργα που χαιρετίζουν το μακρόχρονο ταξίδι και τα επιτεύγματα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (CPC), ενώ εκφράζουν καλές ευχές για εθνική ευημερία και εθνική αναζωογόνηση, είπε ο Huang.

Η ψηφιακή έκθεση, που ξεκίνησε από κοινού από την κινεζική κοινωνία τεχνών και χειροτεχνίας και τη δημοτική κυβέρνηση Dongyang και παρουσιάζεται μέσω των ιστοσελίδων Xinhuanet, Xinhua Silk Road και Xinhua Finance, περιλαμβάνει πέντε μέρη όπως η είσοδος, η αίθουσα προλόγου, η αίθουσα γλυπτών και η αίθουσα κεραμικών, καλύπτοντας έργα σε διάφορα Κατηγορίες όπως γλυπτική, κεραμική, κέντημα, μεταλλική τέχνη, ύφανση μπαμπού, που όχι μόνο φέρουν έντονα τοπικά χαρακτηριστικά, αλλά προβάλλουν πλήρως νέες χειροτεχνίες, νέες τεχνικές, νέα υλικά και νέες ιδέες για τις σύγχρονες τέχνες και χειροτεχνίες.

Η πόλη Dongyang της επαρχίας Zhejiang της ανατολικής Κίνας, ήταν από καιρό διάσημη για τις τέχνες και τις χειροτεχνίες, τους τίτλους όπως η «πρωτεύουσα των επίπλων από κινέζικο μαόνι (σκάλισμα)» και η «πρωτεύουσα της παγκόσμιας ξυλογλυπτικής». Ως ένα από τα πρώτα εθνικά έργα προστασίας της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, η ξυλογλυπτική Dongyang έγινε η κάρτα ονόματος της πόλης και κατέδειξε την παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα στον κόσμο μέσω διεθνών εκδηλώσεων όπως η China International Import Expo και η G20 Hangzhou Summit.

Η Dongyang αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της βιομηχανίας τεχνών και χειροτεχνίας, είπε ο Huang, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 1300 επιχειρήσεις επίπλων από μαόνι ξυλογλυπτικής στην πόλη. Το 2020, η συνολική αξία παραγωγής ολόκληρης της βιομηχανικής αλυσίδας έφτασε τα 63 δισεκατομμύρια γιουάν, είπε ο Huang.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *