Η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων συμπαραγωγής Κίνας-Πακιστάν προβλήθηκε στο Πεκίνο

Η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων συμπαραγωγής Κίνας-Πακιστάν “Allahyar and the legend of Markhor” (The Beastman in the Fantasy Forest) προβλήθηκε στην τελετή που διοργανώθηκε για να σηματοδοτήσει την πρεμιέρα της στο Πεκίνο την Κυριακή.

Η εκδήλωση ήταν μέρος των εορταστικών δραστηριοτήτων για τον εορτασμό της 70ης επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Πακιστάν, εστιάζοντας στις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με δελτίο τύπου της πρεσβείας του Πακιστάν στο Πεκίνο.

Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα άγριο δάσος στην πόλη Kashgar στην αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uygur της βορειοδυτικής Κίνας. Η ιστορία ακολουθεί τον Allahyar, ένα νεαρό και άτακτο αγόρι που καταλήγει να αντιμετωπίζει καταστάσεις που δεν πίστευε ποτέ δυνατές, με στόχο να ρίξει φως στη διατήρηση και στο παράνομο κυνήγι της άγριας ζωής.

Μιλώντας για την ταινία, ο Moin ul Haque, πρεσβευτής του Πακιστάν στην Κίνα, είπε ότι η ταινία ήταν ένα ρηξικέλευθο ορόσημο ως η πρώτη κοινή παραγωγή κινουμένων σχεδίων των δύο χωρών. Μοιράστηκε το σημαντικό μήνυμα της διατήρησης της άγριας ζωής και των φυσικών πόρων ιδιαίτερα με τους νέους. Δήλωσε ότι ανυπομονεί και οι δύο χώρες να κάνουν περισσότερες τέτοιες επιτυχημένες κοινοπραξίες στο μέλλον και να διατίθενται περισσότερες πακιστανικές ταινίες και δράματα για τους θεατές στην Κίνα.

Η κορυφαία εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Πακιστάν στο Πεκίνο και την China Film Co-production Corporation (CFCC), ενώ την παρακολούθησε το ευρύ κοινό, στελέχη της China Film Co-Production Corporation, η πακιστανική κοινότητα, εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, και διπλωμάτες.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *