Η κινεζική Huayou Cobalt εξαγοράζει το ορυχείο λιθίου Arcadia της Ζιμπάμπουε έναντι 422 εκατ. δολαρίων

Η κινεζική εταιρεία παραγωγής νέων ενεργειακών μετάλλων Zhejiang Huayou Cobalt Co., Ltd. ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η εταιρεία θα επεκτείνει περαιτέρω τις παγκόσμιες δραστηριότητές της εξαγοράζοντας το Arcadia Lithium Project της Ζιμπάμπουε για 422 εκατ. δολάρια ΗΠΑ (περίπου 2,69 δις γιουάν), ανέφερε την Πέμπτη η Shanghai Securities News.

Η συναλλαγή αναμένεται να εκτελεστεί μεταξύ της Huayou International Mining, θυγατρικής της Huayou Cobalt, και της Prospect Minerals Pte Ltd (PMPL), θυγατρικής στη Σιγκαπούρη της Prospect Resources Ltd, μιας εταιρείας λιθίου εισηγμένης στην Αυστραλία.

Η Huayou International Mining θα καταβάλει 378 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για να αποκτήσει το 87% του μεριδίου της PMPL στην Prospect Lithium Zimbabwe (Pvt) Ltd (PLZ), ιδιοκτήτη του Arcadia Lithium Project.

Ταυτόχρονα, η κινεζική εταιρεία συμφώνησε επίσης να πληρώσει 44,24 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για να αγοράσει το μερίδιο 6% της PLZ από τον καθηγητή Kingston Kajese και το 7% από το Tamari Trust, τους άλλους δύο μετόχους της PLZ.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Huayou International Mining θα κατέχει το 100% των μετοχών στην PLZ, μαζί με το σχετικό ενδοεταιρικό δάνειο.

Σύμφωνα με την Huayou Cobalt, η απόκτηση της PLZ είναι μια σημαντική κίνηση για την εταιρεία να επεκτείνει το επιχειρηματικό της πεδίο και να βελτιώσει την ολοκληρωμένη ανταγωνιστικότητα, μέσω της δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης βιομηχανικής αλυσίδας υλικών μπαταριών λιθίου και της ενίσχυσης της ικανότητας αυτοτροφοδότησης πόρων.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *