Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ByteDance γίνεται η μεγαλύτερη εταιρεία μονόκερων στον κόσμο

Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ByteDance έχει γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία μονόκερων (εταιρίες start ups με αξία πάνω από ένα δις δολάρια) παγκοσμίως, ανέφερε η Shanghai Securities News επικαλούμενη τον Παγκόσμιο Δείκτη Unicorn 2021 που δημοσιεύθηκε από κοινού τη Δευτέρα από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Hurun και τις σχετικές αρχές στο Guangzhou της επαρχίας Guangdong της νότιας Κίνας.

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Unicorn 2021 απαριθμεί παγκόσμιες μη εισηγμένες εταιρείες που ιδρύθηκαν μετά το 2000 με αξία άνω του 1 δις δολαρίων ΗΠΑ στις 30 Νοεμβρίου 2021, και συνολικά 1.058 μονόκεροι μπήκαν στη λίστα φέτος, 472 περισσότεροι από πέρυσι και συμπεριλαμβανομένων 301 Κινέζων 74 περισσότερες από πέρυσι.

Σύμφωνα με το Index, η αποτίμηση της ByteDance, της μητρικής εταιρείας του TikTok, αυξήθηκε κατά 1,7 τρις γιουάν στα 2,3 τρις γιουάν. Με το TikTok να έχει ληφθεί 3 δισεκατομμύρια φορές παγκοσμίως, το ByteDance έχει γίνει σοβαρός ανταγωνιστής του Facebook.

Η Ant Group, κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Κίνα, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη λίστα με αποτίμηση 1 τρις γιουάν. Το Cainiao Network, ο βραχίονας εφοδιαστικής του κινεζικού ομίλου Alibaba, κατέλαβε την ένατη θέση με αποτίμηση 220 δις γιουάν.

Οι κινεζικές εταιρείες Yuanqisenlin που ασχολούνται με καινοτόμα ποτά, η Sunshine Insurance Group και η Didi Freight βρίσκονται επίσης στη λίστα με αντίστοιχη αποτίμηση 95 δις γιουάν, 70 δις γιουάν και 65 δις γιουάν.

Σύμφωνα με τον Rupert Hoogewerf, ιδρυτή του Ερευνητικού Ινστιτούτου Hurun, το ένα τρίτο των Κινέζων μονόκερων στη λίστα ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, την υγειονομική περίθαλψη και την τεχνητή νοημοσύνη και το 50% των Κινέζων μονόκερων στη λίστα συγκεντρώνονται στο Πεκίνο και τη Σαγκάη.

Ο δείκτης δείχνει επίσης ότι από τους μονόκερους του κόσμου, 50 επωάστηκαν από τις μητρικές τους εταιρείες, με 49 από αυτούς από την Κίνα. Το Alibaba Group επώασε τους περισσότερους μονόκερους με πέντε, ακολουθούμενο από το JD.com και το Baidu με τρεις το καθένα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *