Η Κίνα προσφέρει ακόμα περισσότερη βοήθεια στα θύματα του τυφώνα στις Φιλιππίνες

Η Κίνα πρόσφερε 1 εκατομμύριο δολάρια σε μετρητά και άλλους 4.725 τόνους ρύζι την Τετάρτη για να βοηθήσει τα θύματα του τυφώνα Ράι στις Φιλιππίνες.

Ο Κινέζος πρέσβης στις Φιλιππίνες Huang Xilian ανακοίνωσε τη βοήθεια στην τελετή παράδοσης του ρυζιού, της τελευταίας παρτίδας των 10.000 τόνων που η Κίνα δώρισε στις Φιλιππίνες.

Η έκτακτη χρηματική βοήθεια θα υποστηρίξει τις προσπάθειες ανακούφισης και ανάκαμψης της κυβέρνησης και του λαού των Φιλιππίνων ενάντια στην καταστροφή που επέφερε ο τυφώνας, είπε ο Huang, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η νέα παρτίδα ρυζιού θα συμβάλει στις επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας των Φιλιππίνων στις χτυπημένες από τον τυφώνα περιοχές.

Την Τρίτη, η κινεζική πρεσβεία στη Μανίλα συγκέντρωσε 20.000 συσκευασίες τροφίμων που περιείχαν ρύζι, κονσέρβες και πακέτα νουντλς. Ο Huang είπε ότι τα προϊόντα βοήθειας έφτασαν σε περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα όπως το Cebu, το Leyte, το Negros Occidental, το Negros Oriental, το Bohol, το Cagayan de Oro City, το Surigao City, μεταξύ άλλων.

Ο Huang είπε ότι η Κίνα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες ανακούφισης των Φιλιππίνων «στο μέτρο των δυνατοτήτων της».

«Η Κίνα και οι Φιλιππίνες είναι στενοί και φιλικοί γείτονες που πάντα βοηθούν και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον σε δύσκολες στιγμές», είπε ο πρέσβης.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte κήρυξε το βράδυ της Τρίτης κατάσταση καταστροφής σε αρκετές περιοχές για να επιταχύνει τις προσπάθειες παροχής βοήθειας για τα θύματα του τυφώνα Ράι.

Ο Διευθυντής Κοινωνικής Πρόνοιας των Φιλιππίνων Emmanuel Privado, ο οποίος έλαβε το ρύζι που δόθηκε από την Κίνα την Τετάρτη, ευχαρίστησε την κινεζική κυβέρνηση για τη γενναιοδωρία της.

Ο Privado είπε ότι οι κινεζικές δωρεές είναι ευπρόδεκτες, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του εστιάζει στη διανομή αγαθών βοήθειας στα θύματα του τυφώνα.

“Εκφράζουμε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μας στον λαό της Κίνας για αυτές τις δωρεές. Είναι τόσο επίκαιρο. Τα θύματα του τυφώνα θα ωφεληθούν από αυτές”, είπε.

Ο τυφώνας Ράι, που έπληξε τις Φιλιππίνες την περασμένη εβδομάδα, έπληξε περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια και εκφράζεται φόβος ότι σκότωσε τουλάχιστον 375 στην κεντρική και νότια Φιλιππίνες και σε τμήματα του κύριου νησιού Luzon.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *