Η Κίνα και η Γαλλία δεσμεύονται να ενισχύσουν την οικονομική και χρηματοπιστωτική τους συνεργασία

Ο αντιπρόεδρος της Κίνας Hu Chunhua και ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Bruno Le Maire συμπροήδρευσαν στον όγδοο Οικονομικό και Χρηματοοικονομικό Διάλογο Υψηλού Επιπέδου Κίνας-Γαλλίας τη Δευτέρα μέσω σύνδεσης βίντεο.

Ο Hu είπε ότι, υπό την καθοδήγηση των δύο αρχηγών κρατών, η πρακτική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Γαλλίας έχει σημειώσει νέα και θετική πρόοδο, το διμερές εμπόριο έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο, οι αμφίδρομες επενδύσεις έχουν αυξηθεί γρήγορα, η γεωργική συνεργασία έχει επιτύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα και η συνεργασία σε αναδυόμενους τομείς έχει σημειώσει σταθερή πρόοδο.

Η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη γαλλική πλευρά για να εφαρμόσει τη συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους δύο αρχηγούς κρατών, να ενισχύσει τη συνεργασία σε διεθνείς και πολυμερείς υποθέσεις ενόψει της πανδημίας COVID-19 και να εμβαθύνει την αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε βασικούς τομείς, δήλωσε ο Hu.

Οι δύο χώρες θα πρέπει να εδραιώσουν και να επεκτείνουν τη συνεργασία σε μεγάλα έργα και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα καλό περιβάλλον για το εμπόριο και τις επενδύσεις για να ωθήσουν τη συνεργασία Κίνας-Γαλλίας σε υψηλότερο επίπεδο και να δώσουν νέα ώθηση στη διμερή ολοκληρωμένη στρατηγική τους συνεργασία, είπε ο αντιπρόεδρος.

Ο Le Maire, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η Γαλλία αποδίδει μεγάλη σημασία στους διμερείς δεσμούς και είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Κίνα για την περαιτέρω εμβάθυνση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής συνεργασίας.

Η Γαλλία είναι έτοιμη να ενισχύσει την επικοινωνία και τον συντονισμό με την Κίνα σε πολυμερή ζητήματα, όπως η απάντηση στην κλιματική αλλαγή, η προστασία της βιοποικιλότητας και η μεταρρύθμιση του ΠΟΕ, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.

Η Γαλλία ελπίζει να εμβαθύνει τη συνεργασία με την Κίνα στη γεωργία, τη χρηματοδότηση και την αγορά τρίτων και να προωθήσει τη διμερή πραγματιστική συνεργασία για να επιτύχει επιπλέον θετικά αποτελέσματα, πρόσθεσε.

Ο διάλογος κατέληξε σε 54 σημεία συμφωνίας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *