Η Κίνα εξετάζει πολλαπλά μέτρα για να διευκολύνει τις εγχώριες και διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού

Το Υπουργείο Μεταφορών (MOT) θα λάβει πολλαπλά μέτρα για τη διευκόλυνση των εσωτερικών και διεθνών αλυσίδων εφοδιασμού με σταθερό τρόπο, ανέφερε την Πέμπτη η Shanghai Securities News.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του MOT σε εθνικό συνέδριο εργασίας μεταφορών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, το υπουργείο θα παίξει πλήρως τον ρόλο του συντονιστικού μηχανισμού εργασίας των διεθνών logistics.

Στατιστικά στοιχεία από το MOT έδειξαν ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, η Κίνα είχε πραγματοποιήσει 14.000 εμπορευματικά τρένα Κίνας-Ευρώπης και 74.000 διεθνείς πτήσεις εμπορευμάτων, σημειώνοντας αύξηση 20,3% και 25,8% σε ετήσια βάση αντίστοιχα. Συνολικά 2,415 εκατομμύρια τόνοι εμπορευμάτων μεταφέρθηκαν μέσω διεθνών δρομολογίων, ενώ 1,93 δισεκατομμύρια δέματα παραδόθηκαν στο Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν της Κίνας και σε ξένες χώρες και περιοχές. Ο όγκος των διεθνών οδικών μεταφορών έχει φθάσει τους 42 εκατομμύρια τόνους, που ισοδυναμεί με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στο επόμενο βήμα, το MOT θα επιταχύνει τη βελτίωση του διεθνούς δικτύου καναλιών logistics και θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα της συμφόρησης φορτίου στα λιμάνια σιδηροδρόμων και αυτοκινητοδρόμων.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *