Η Κίνα εκδίδει την πρώτη Λευκή Βίβλο για τους ελέγχους των εξαγωγών

Η Κίνα εξέδωσε την Τετάρτη την πρώτη της Λευκή Βίβλο για τους ελέγχους των εξαγωγών με στόχο να παρέχει μια πλήρη εικόνα των σχετικών πολιτικών και να βοηθήσει τη διεθνή κοινότητα να κατανοήσει καλύτερα τη θέση της.

Το έγγραφο, με τίτλο “China’s Export Controls” που κυκλοφόρησε από το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου, αναλύει τη θέση, τους θεσμούς και τις πρακτικές της Κίνας για τη βελτίωση της διακυβέρνησης του ελέγχου των εξαγωγών, καθώς και τις δεσμεύσεις και τις ενέργειές της για την προστασία της παγκόσμιας ειρήνης και ανάπτυξης και ασφάλειας στο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το κύριο σώμα της Λευκής Βίβλου αποτελείται από τέσσερα μέρη: τη βασική θέση της Κίνας για τον έλεγχο των εξαγωγών, τη συνεχή βελτίωση του νομικού και ρυθμιστικού συστήματος για τον έλεγχο των εξαγωγών, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ελέγχου των εξαγωγών και τις διεθνείς ανταλλαγές και συνεργασία.

Ο κόσμος υφίσταται βαθιές αλλαγές κλίμακας αόρατες εδώ και έναν αιώνα, με αύξηση των αποσταθεροποιητικών παραγόντων και αβεβαιοτήτων, διατάραξη της διεθνούς ασφάλειας και τάξης και των προκλήσεων και απειλών για την παγκόσμια ειρήνη, ανέφερε η Λευκή Βίβλος.

Η Λευκή Βίβλος τόνισε ότι τα δίκαια, εύλογα και χωρίς διακρίσεις μέτρα ελέγχου των εξαγωγών είναι ολοένα και πιο σημαντικά για την αντιμετώπιση των διεθνών και περιφερειακών κινδύνων και προκλήσεων για την ασφάλεια και για τη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και ανάπτυξης.

Η Κίνα επιδιώκει μια ολιστική προσέγγιση για την εθνική ασφάλεια και λαμβάνει πιο ενεργά βήματα για να ενσωματωθεί στη διαδικασία της οικονομικής παγκοσμιοποίησης, ανέφερε η Λευκή Βίβλος.

Για να οικοδομήσει μια πιο ανοιχτή οικονομία και μια πιο ειρηνική χώρα, η Κίνα προσπαθεί να επιτύχει υγιή αλληλεπίδραση μεταξύ υψηλής ποιότητας ανάπτυξης και εγγυημένης ασφάλειας, να εκσυγχρονίσει το καθεστώς ελέγχου των εξαγωγών της και να σημειώσει νέα πρόοδο στη διακυβέρνηση ελέγχου των εξαγωγών, ανέφερε η Λευκή Βίβλος.

Η Κίνα θα αναλάβει τις ευθύνες της με παγκόσμια προοπτική και ευσυνείδητα τις διεθνείς της υποχρεώσεις και θα ενισχύσει τις διεθνείς ανταλλαγές και τη συνεργασία, ανέφερε η Λευκή Βίβλος.

Η χώρα θα λάβει συγκεκριμένες ενέργειες για να συμμετάσχει στο διεθνή συντονισμό των ελέγχων των εξαγωγών, για να σημειώσει πρόοδο σε σχετικές διεθνείς διαδικασίες και να εργαστεί από κοινού με όλες τις άλλες χώρες για την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας κοινότητας κοινού μέλλοντος και την παροχή ισχυρής ώθησης στην παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη, τονίζει η λευκή βίβλος.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *