Η Huawei ενισχύει την ψηφιακή εκπαίδευση των Αφρικανών γυναικών και κοριτσιών

Η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei ενίσχυσε την εκπαίδευση και την καθοδήγηση που στοχεύει σε γυναίκες και κορίτσια από την Αφρική, προκειμένου να ενισχύσει τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να βοήθησει στην απασχολησιμότητά τους στις βιομηχανίες του μέλλοντος.

Η Huawei ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας, την Τετάρτη ότι δεσμεύτηκε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των φύλων σχετικά με τις ψηφιακές δεξιότητες σε όλη την περιοχή της Υποσαχάριας Αφρικής.

Μέσω του εμβληματικού της προγράμματος που ονομάζεται «Seeds for the Future», η Huawei έχει συνεργαστεί με αφρικανικές κυβερνήσεις για να προσφέρει εξειδικευμένη εκπαίδευση σε γυναίκες και κορίτσια σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Ήδη, 14 χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης της Κένυας, της Ουγκάντα, της Γκάνας και του Μαλάουι, έχουν συγκεντρώσει την πρωτοβουλία να εκπαιδεύσουν περισσότερες από 200 γυναίκες σε τομείς που σχετίζονται με τις ΤΠΕ, σύμφωνα με την Huawei.

«Θεωρούμενο ως σημαντικό ορόσημο, το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην αύξηση του αριθμού των κοριτσιών που συμμετέχουν σε αναδυόμενες τεχνολογίες όπως το 5G, το cloud computing και η τεχνητή νοημοσύνη, για να τα βοηθήσει να προετοιμαστούν για δουλειά για την εποχή της ψηφιακής οικονομίας εν μέσω της ταχείας επέκτασης του κλάδου στην Αφρική.” είπε η Huawei.

Η επιτυχία του προγράμματος επιτεύχθηκε χάρη στην υποστήριξη των αφρικανικών κυβερνήσεων με 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής, της Κένυας, της Νιγηρίας και της Γκάνας, που συμμετείχαν στην εκπαίδευση ΤΠΕ για γυναίκες και κορίτσια.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *