Η Cenxi στο Guangxi της Νότιας Κίνας στοχεύει στην πράσινη, υψηλής ποιότητας ανάπτυξη της βιομηχανίας υλικών πέτρας

Η πόλη Cenxi στην αυτόνομη περιοχή Guangxi Zhuang της νότιας Κίνας επιταχύνει τον πράσινο μετασχηματισμό της βιομηχανίας υλικών πέτρας, με στόχο να χτιστεί σε μια βιομηχανική ζώνη εξόρυξης γρανίτη, μια οικολογική βιομηχανική βάση ανακύκλωσης πέτρας, καθώς και σε μια εθνική περιοχή επίδειξης πράσινου ορυχείου.

Το Cenxi, μια πόλη σε επίπεδο κομητείας του Wuzhou του Guangxi, ανακοίνωσε τις φιλοδοξίες της κατά τη διάρκεια της πέμπτης έκθεσης πέτρας και οικοδομικών υλικών της Κίνας (Cenxi) που πραγματοποιήθηκε από 8 έως 12 Δεκεμβρίου.

Με θέμα «χτίστε μια πέτρινη πρωτεύουσα με οικολογική σκέψη και ζωντάνια», η έκθεση προσέλκυσε περίπου 289 επιχειρήσεις και σφράγισε 16 έργα που σχετίζονται με την εξόρυξη και την επεξεργασία λίθων κατά την τελετή έναρξης.

Χάρη στην έκθεση πέτρας, η Cenxi έχει κλείσει συμβόλαια αγοράς και πώλησης προϊόντων πέτρας άνω των 20 δις γιουάν και υπέγραψε 78 επενδυτικά σχέδια τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τον Luo Weixiong, γραμματέα του κόμματος της δημοτικής επιτροπής του κόμματος Cenxi. Η έκθεση εξελίχθηκε σταδιακά σε μια από τις πιο σημαντικές και γνωστές επαγγελματικές εκθέσεις πέτρας στην Κίνα.

Ως κύρια βάση παραγωγής γρανίτη στην Κίνα, η πόλη Cenxi είχε 114 επιχειρήσεις βιομηχανίας πέτρας πάνω από το καθορισμένο μέγεθος από τον Οκτώβριο του 2021 με αξία παραγωγής που έφτανε τα 8,12 δις γιουάν, προσφέροντας απασχόληση σε 12.000 άτομα.

Η πόλη ξεκίνησε την ενοποίηση, την αναβάθμιση και τον μετασχηματισμό της βιομηχανίας πέτρας το 2012, αναδιαρθρώνοντας τις προηγούμενες 308 διασκορπισμένες επιχειρήσεις σε 59. Η πόλη προωθεί τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις και έχει κατασκευάσει 10 ορυχεία πράσινου γρανίτη μέχρι στιγμής. Επίσης, πρωτοστάτησε σε νέες τεχνικές επεξεργασίας που διπλασιάζουν την απόδοση των πρώτων υλών, φέρνοντας παράλληλα επιχειρήσεις ολοκληρωμένης χρήσης στερεών αποβλήτων για να πραγματοποιήσουν την αποτελεσματική χρήση των πόρων.

Ένα έργο οικολογικού βιομηχανικού πάρκου ανακύκλωσης πέτρας με συνολική επένδυση 30 δις γιουάν που είχε φέρει η πόλη Cenxi το 2020 είναι τώρα υπό κατασκευή, προγραμματισμένο με ολόκληρη τη βιομηχανική αλυσίδα εξόρυξης, σχεδιασμού, επεξεργασίας, εμπορίας και logistics πέτρας γρανίτη.

Η έκθεση και η βιομηχανία πέτρας είναι μια λαμπερή «επαγγελματική κάρτα» για την Cenxi, η οποία έχει τις ρίζες της στο Guangxi ενώ έχει μεγαλύτερο όραμα για την αγορά ASEAN και τον κόσμο, σημείωσε ο Luo.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *