15ος γύρος διαβουλεύσεων για την εξωτερική πολιτική Κίνας-ΕΕ

Ο Κινέζος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Xie Feng και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) Moura πραγματοποίησαν τον 15ο γύρο διαβουλεύσεων για την εξωτερική πολιτική Κίνας-ΕΕ.

Ο Xie Feng είπε ότι από φέτος ο Πρόεδρος Xi Jinping έχει διατηρήσει μια καλή δυναμική στις επαφές με ηγέτες της ΕΕ και ηγέτες πολλών ευρωπαϊκών χωρών, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-ΕΕ.

Ο Κρατικός Σύμβουλος Wang Yi και ο Ύπατος Εκπρόσωπος Borrelli συμπροήδρευσαν του Στρατηγικού Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου Κίνας-ΕΕ και κατέληξαν σε σημαντική συναίνεση σχετικά με την παραμονή στην ηγετική πλευρά του Διαλόγου και της Συνεργασίας Κίνας-ΕΕ. Η τρέχουσα διεθνής κατάσταση διακατέχεται από χάος και ο κόσμος εισέρχεται σε μια περίοδο ταραχώδους αλλαγών. Ως σημαντική δύναμη σε έναν πολυπολικό κόσμο, η Κίνα και η Ευρώπη θα πρέπει να αναζητήσουν κοινό έδαφος διατηρώντας τις διαφορές τους, να επιμείνουν στην υγιή και σταθερή ανάπτυξη των σινο-ευρωπαϊκών σχέσεων μέσω της συνεργασίας και να μοιραστούν την ευθύνη για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και ευημερίας.

Μια ισχυρή και ενωμένη ΕΕ με στρατηγική αυτονομία είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον και των δύο πλευρών και της διεθνούς κοινότητας. Η Κίνα είναι έτοιμη να ενισχύσει περαιτέρω την επικοινωνία και τον συντονισμό με την ευρωπαϊκή πλευρά, να προωθήσει από κοινού την ειρήνη και τη σταθερότητα, να προωθήσει τη συνεργασία που θα ωφεληθεί, να τηρήσει τις αρχές της αληθινής πολυμερούς προσέγγισης και να ενισχύσει συνεχώς την ανεκτικότητα και την αμοιβαία αναγνώριση. Ο Xie εξήγησε τη θέση του για την Ταϊβάν, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και άλλα θέματα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *