Το Pu’er City της Κίνας γίνεται χρυσή ζώνη ανάπτυξης για τον καφέ Arabica

Το Pu’er, μια πόλη που βρίσκεται στην επαρχία Yunnan, στη νοτιοδυτική Κίνα, έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια χρυσή ζώνη ανάπτυξης για τον καφέ Arabica, που φημίζεται ευρέως ως ο «παράδεισος της Arabica».

Με τον πρώτο σπόρο καφέ που εισήχθη στην περιοχή πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, η πόλη ξεκίνησε τη φυτεία καφέ μεγάλης κλίμακας ήδη από το 1988.

Διαθέτοντας ένα εξαιρετικά υψηλό 74,59% της δασικής κάλυψης και άφθονους φυσικούς πόρους, η πόλη βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην παγκόσμια ζώνη χρυσής φυτείας για καφέ και είναι η πρωτεύουσα του καφέ στην Κίνα.

Το 2020, οι εκτάσεις φυτειών καφέ στην πόλη Pu’er έφτασαν τα 51.733,33 εκτάρια, αντιπροσωπεύοντας το 48,8% της εθνικής συνολικής παραγωγής και η παραγωγή κόκκων καφέ έφτασε τους 58.600 τόνους, καταλαμβάνοντας περισσότερο από το 80% του συγκρίσιμου συνόλου στην Κίνα.

Εντυπωσιασμένος από την ταχεία ανάπτυξη της βιομηχανίας καφέ στο Pu’er City, ο Ted Lingle, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Specialty Coffee Association of America (SCAA), είπε ότι ο καφές Pu’er είναι ένας από τους καλύτερους καφέδες στον κόσμο, δυνατός και αρωματικός αλλά όχι πικρός, πλούσιος σε λιπαρά και ισχυρός σε οξύτητα.

Ο Lingle, ο οποίος έχει προσκληθεί να είναι ο ανώτερος σύμβουλος του Yunnan International Coffee Exchange από το 2015, λατρεύει τον καφέ Pu’er. Σε κάθε εποχή συγκομιδής καφέ, ο Lingle λέει πάντα στους παγκόσμιους εμπόρους καφέ ότι ο καφές έχει βρει ένα «νέο σπίτι» στην Κίνα.

Τα τελευταία χρόνια, ο καφές Pu’er έχει κερδίσει ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση από τη βιομηχανία καφέ στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η πόλη αναγνωρίστηκε ως η τοποθεσία για το βασικό εθνικό εργαστήριο καφέ και τη βάση αναπαραγωγής σπόρων καφέ μικρών κόκκων Yunnan μαζί με πολλά άλλα ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα καφέ.

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 20.000 εκτάρια εκτάσεων φυτειών καφέ στην πόλη Pu’er City έχουν πιστοποιηθεί ως καφές συμβατός με το 4C. Πάνω από 6.666,67 εκτάρια καλλιεργειών απέκτησαν την πιστοποιήση C.A.F.E. Περισσότερα από 1.333,33 εκτάρια εκτάσεων φύτευσης έλαβαν πιστοποιήσεις Rainforest Alliance και UTZ.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο καφές Pu’er συμπεριλήφθηκε επίσημα στην πρώτη παρτίδα προϊόντων στον κατάλογο προστασίας της συμφωνίας γεωγραφικών ενδείξεων Κίνας-ΕΕ.

Στην πόλη Pu’er City, οι παγκόσμιοι έμποροι καφέ μπορούν πάντα να βρουν ειδικούς καφέδες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ειδικού καφέ, είπε ο Ted Lingle, ελπίζοντας ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να μάθουν και να δοκιμάσουν τον καφέ που παράγεται στην επαρχία Yunnan.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *