Το εμπορευματικό τρένο Κίνας-Ευρώπης διευκολύνει τις ομαλές εξαγωγές των Χριστουγέννων

Ένα ειδικό εμπορευματικό τρένο Κίνας-Ευρώπης που μεταφέρει χριστουγεννιάτικα αγαθά είναι καθ’ οδόν για το Duisburg της Γερμανίας, από όπου θα αποσταλούν τα προϊόντα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πολωνία, το Βέλγιο, η Σουηδία, η Γαλλία και η Ολλανδία.

Το τρένο, φορτωμένο με 50 TEU (ισοδύναμη μονάδα 20 ποδιών) αγαθών αξίας 20 εκατομμυρίων γιουάν (περίπου 3,1 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), αναχώρησε από την πόλη Shenzhen της νότιας Κίνας στις 5 Νοεμβρίου και αναμένεται να φτάσει στην Ευρώπη μετά από περίπου 16 ημέρες, δήλωσε τη Δευτέρα το τελωνείο Shenzhen.

Τα εξαγώμενα είδη κατασκευάζονται κυρίως στις επαρχίες Guangdong και Fujian, και έχουν μεγάλη ζήτηση κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στην Ευρώπη, όπως ρούχα, παπούτσια, εξοπλισμός γυμναστικής, ηλεκτρικό τζάκι, φωτισμός LED και ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Η ειδική υπηρεσία φορτίου ξεκίνησε για να καλύψει τις επείγουσες απαιτήσεις των διασυνοριακών εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου στην περιοχή Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area και στις γύρω πόλεις.

“Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος σηματοδοτούν την περίοδο αιχμής για την αποστολή παραγγελιών που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, υπήρξαν περιορισμοί χωρητικότητας στις θαλάσσιες και χερσαίες μεταφορές φέτος λόγω της πανδημίας COVID-19”, δήλωσε ο Wang Ping, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Shenzhen Huashang. International Supply Chain Service Co., Ltd., προσθέτοντας ότι χωρίς την υπηρεσία τρένων, οι κατασκευαστές ίσως χρειαστεί να επιλέξουν πιο ακριβά αεροπορικά φορτία.

Η σιδηροδρομική υπηρεσία μπορεί να μειώσει το κόστος μεταφοράς κατά 30% σε σύγκριση με τις θαλάσσιες διαδρομές και λαμβάνει μόνο περίπου το 20% του κόστους αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών, πρόσθεσε ο Wang, εκφράζοντας τη χαρά του για την «έγκαιρη» διευθέτηση της υπηρεσίας.

Η διαδρομή Shenzhen-Duisburg μήκους 13.438 χιλιομέτρων, που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020, είναι μεταξύ των μεγαλύτερων γραμμών εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης. Είχε διεκπεραιώσει 131 ταξίδια μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, μεταφέροντας 81.400 τόνους εμπορευμάτων αξίας άνω των 3,4 δισεκατομμυρίων γιουάν.

Τα ταξίδια εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης έχουν δει μια ισχυρή δυναμική ανάπτυξης από την αρχή του 2021, με τον συνολικό αριθμό να αυξάνεται κατά 32% από έτος σε έτος για να φτάσει τα 10.030 μέχρι το τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία της China State Railway Group Co., Ltd. .

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, τα εμπορευματικά τρένα μετέφεραν περίπου 964.000 TEU εμπορευματοκιβώτια εμπορευμάτων, αυξημένα κατά 40% από την ίδια περίοδο του 2020.

Τα εμπορευματικά τρένα Κίνας-Ευρώπης που εκτελούν 73 διαδρομές έχουν μεταφέρει εμπορεύματα σε περισσότερες από 170 πόλεις σε 23 ευρωπαϊκές χώρες. Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες παρείχαν επίσης μεταφορική υποστήριξη για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη σε χώρες και περιοχές κατά μήκος του Belt and Road.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *