Το 3ο ενεργειακό επιχειρηματικό φόρουμ Κίνας-Ρωσίας ξεκινά στο Πεκίνο και στη Μόσχα

Το τρίτο Ενεργειακό Επιχειρηματικό Φόρουμ μεταξύ Κίνας και Ρωσίας ξεκινά τη Δευτέρα, και είναι προσβάσιμο στους συμμετέχοντες τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης με ανάλογα διαμορφωμένους χώρους στο Πεκίνο και στη Μόσχα.

Ο όγκος του εμπορίου φυσικού αερίου, άνθρακα και ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Κίνας και Ρωσίας αυξάνεται σταθερά, διαδραματίζοντας θετικό ρόλο στη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της Κίνας, σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Ενέργειας (NEA), τον κορυφαίο προγραμματιστή ενέργειας της Κίνας.

Τα τρία πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους, το ενεργειακό εμπόριο Κίνας-Ρωσίας έφτασε τα 34,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας το 34,3% του συνολικού διμερούς εμπορίου. Ο όγκος του εμπορίου φυσικού αερίου και άνθρακα μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκε κατά περισσότερο από 60% σε ετήσια βάση, ενώ το εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 1,4% σε ετήσια βάση με όγκο 2,38 δισεκατομμυρίων KWH, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Το εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Κίνας και Ρωσίας αυξήθηκε σε 1,64 δισεκατομμύρια KWH το τέταρτο τρίμηνο από 700 εκατομμύρια KWH που είχαν αρχικά προγραμματιστεί και αναμένεται να φθάσουν τα 4 δισεκατομμύρια KWH για ολόκληρο το έτος, αυξημένα κατά σχεδόν ένα τρίτο σε ετήσια βάση.

Τα δύο έθνη έχουν επίσης ενισχύσει τη συνεργασία σε ενεργειακά έργα όπως ο πυρηνικός σταθμός Tianwan και ο υπό κατασκευή πυρηνικός σταθμός Xudabao.

Επιπλέον, επιχειρήσεις και από τις δύο πλευρές συμμετέχουν ενεργά σε βιομηχανικές συνεργασίες όπως η χημική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η τεχνολογική καινοτομία.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *