Οι νέοι καταναλωτές οδηγούν την ανάπτυξη των εγχώριων εμπορικών σημάτων της Κίνας

Στο φετινό ξεφάντωμα αγορών Singles’ Day, εγχώριες επωνυμίες γέμισαν το καλάθι αγορών του Wang Xinyi, ενός φοιτητή από τον δήμο Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας.

«Οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε εγχώρια προϊόντα στις μέρες μας επειδή είναι οικονομικά και υψηλής ποιότητας», είπε ο Wang, ο οποίος αγόρασε καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και ψηφιακά προϊόντα από τοπικές μάρκες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ αγορών της περασμένης εβδομάδας.

Ο Wang είναι μεταξύ πολλών νέων Κινέζων που επιλέγουν όλο και περισσότερο εγχώριες μάρκες που κατανοούν τις ανάγκες των καταναλωτών και ενσωματώνουν παραδοσιακό κινέζικο στυλ και κουλτούρα.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε τον Σεπτέμβριο από την Aurora Mobile, μια πλατφόρμα λύσεων μεγάλων δεδομένων, σχεδόν το 70% των γενεών μετά τη δεκαετία του ’90 και περίπου το 80% των γενεών μετά τη δεκαετία του ’00 προτιμούν να αγοράζουν εγχώριες μάρκες για την καθημερινή τους κατανάλωση.

Μια παρόμοια έρευνα που δημοσιεύθηκε από κοινού από τον γίγαντα του Διαδικτύου Baidu και ένα ινστιτούτο υπό το People.cn έδειξε επίσης ότι το ενδιαφέρον των Κινέζων για εγχώρια προϊόντα αυξήθηκε κατά 528% σε σύγκριση με πριν από 10 χρόνια.

Οι βελτιώσεις στην ποιότητα και την επωνυμία έχουν δώσει ώθηση στα εγχώρια προϊόντα σε αναπτυσσόμενους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ειδών ένδυσης, αυτοκινήτων και καλλυντικών, με τη δημοτικότητά τους να είναι τριπλάσια από αυτή των ξένων ομολόγων φέτος, ανέφερε η έρευνα.

Ο Mumu (ψευδώνυμο), ένας μεταπτυχιακός από το Πανεπιστήμιο Ξένων Σπουδών του Πεκίνου, προσελκύθηκε από μια τοπική μάρκα καφέ για την ποιότητα και την περιβαλλοντική της ευαισθητοποίηση.

“Αφού αποθηκεύσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό κουτιών καφέ, μπορείτε να τα ανταλλάξετε με κάποια άλλα προϊόντα. Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό για ανθρώπους σαν εμάς που νοιάζονται για το περιβάλλον”, είπε.

Εκτός από την καλή ποιότητα και τα εξατομικευμένα προϊόντα, οι εγχώριες μάρκες έχουν γίνει μόδα μεταξύ των νέων καταναλωτών λόγω της καινοτόμου χρήσης των παραδοσιακών κινεζικών στοιχείων και κουλτούρας, πρόσθεσε ο Mumu.

Για να προσελκύσει νέους πελάτες, το Palace Museum, ένα από τα μουσεία με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, λάνσαρε μια συλλογή καλλυντικών προϊόντων εμπνευσμένων από την παραδοσιακή κινεζική αρχιτεκτονική και αστρολογία.

«Μερικά σχέδια με παραδοσιακά κινέζικα στοιχεία, όπως ο γερανός και ο φοίνικας ή τα ανάγλυφα μοτίβα μου κολλάνε πάντα», είπε ο Pu Dongfang, φοιτητής από το Πανεπιστήμιο Chongqing.

Ο έντονος ενθουσιασμός οδήγησε την ανάπτυξη των εγχώριων εμπορικών σημάτων κατά τη διάρκεια του φετινού ξεφάντωμα αγορών Singles’ Day. Ο τζίρος της Anta Sports, της μεγαλύτερης εταιρείας αθλητικών ειδών της Κίνας, ξεπέρασε τα 4,65 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 728 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) έως το τέλος της 11ης Νοεμβρίου σε διάφορες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, σημειώνοντας αύξηση 61% σε ετήσια βάση, ανέφερε η εταιρεία.

Οι ειδικοί λένε ότι η άνοδος των εγχώριων εμπορικών σημάτων δεν περιορίζεται στην αύξηση των δεδομένων κατανάλωσης αλλά περισσότερο στην αναγνώριση της αυξανόμενης ισχύος της χώρας στον πολιτισμό, την τεχνολογία και την οικονομία.

Οι νέοι καταναλωτές, που αντιπροσωπεύονται από τη δεκαετία του ’00 που μεγάλωσαν όταν η οικονομία και ο πλούτος της χώρας απογειωνόταν, διαθέτουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και υψηλότερη αίσθηση εθνικής ταυτότητας από άλλες ομάδες, σύμφωνα με μια έκθεση για τη γενιά μετά το 2000 που κυκλοφόρησε από το κινεζικό διαδικτυακό γίγαντα Tencent.

Η Mumu ελπίζει ότι οι τοπικές μάρκες μπορούν να συνεχίσουν να βελτιώνουν το σχεδιασμό και την ποιότητα των προϊόντων τους και να συνεχίσουν να καινοτομούν για να ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες των Κινέζων πελατών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *