Οι ΜΜΕ της Αργεντινής πιο κοντά στους Κινέζους καταναλωτές μέσω της καινοτόμου πλατφόρμας logistics

Μέσω μιας καινοτόμου πλατφόρμας logistics που δημιουργήθηκε μετά την πρώτη China International Import Expo (CIIE), οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στην Αργεντινή έχουν κάνει ένα βήμα πιο κοντά στους Κινέζους καταναλωτές.

Η πλατφόρμα, που κυκλοφόρησε το 2018, ονομάστηκε Integral Hub of Argentina στη Σαγκάη (Hub Integral de Argentina en Shanghai), και βοηθά τις Αργεντινές ΜΜΕ να εξερευνήσουν καλύτερα την κινεζική αγορά μειώνοντας τα έξοδα και τον χρόνο παράδοσης και επίσης ενισχύοντας την αξία του προϊόντος.

Βρίσκεται στο λιμάνι Yangshan στη Σαγκάη, ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, και ο κόμβος έχει προσφέρει μέχρι στιγμής ολοκληρωμένες υπηρεσίες εισαγωγής, υλικοτεχνικής υποστήριξης, τελωνείων, διανομής και μάρκετινγκ σε περισσότερες από 50 εταιρείες της Αργεντινής, των οποίων τα προϊόντα κυμαίνονται από βόειο κρέας, γαρίδες, μερλούκιο, ηλιέλαιο, κρασί, σοκολάτα, καραμέλα, yerba mate, χειροτεχνία και έργα τέχνης.

Ο Alejandro Spadone, διευθυντής της αργεντίνικης εταιρείας integral logistics TP Logistica, μιας από τις δύο εταιρείες που πρωτοστατούν στον κόμβο, δήλωσε σε μια πρόσφατη εικονική παρουσίαση ότι ο κόμβος επιδιώκει να «παρέχει λύσεις σε (αργεντινές) ΜΜΕ και επιχειρηματίες που θέλουν να λανσάρουν τα προϊόντα τους στην Κίνα.”

«Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη αυτής της εξατομικευμένης, καινοτόμου λύσης για τις Αργεντινές ΜΜΕ, οι οποίες μερικές φορές δυσκολεύονται πολύ να καταλάβουν πώς να αρχίσουν να εξάγουν στην Κίνα», δήλωσε ο Spadone, του οποίου η εταιρεία διαθέτει μια φορολογική αποθήκη 20.000 τετραγωνικών μέτρων στην πόλη του στρατηγού Pacheco στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, όπου αποθηκεύονται, πιστοποιούνται και μεταφέρονται εμπορεύματα με προορισμό την Κίνα.

Σύμφωνα με τη Spadone, ο κόμβος προσφέρει επίσης επιχειρηματική βοήθεια σε ΜΜΕ της Αργεντινής, όπως αναζήτηση πιθανών επιχειρηματικών εταίρων, προώθηση αργεντίνικων εμπορικών σημάτων στην κινεζική αγορά και παροχή δωρεάν αποθήκευσης 3 μηνών για προϊόντα που δεν απαιτούν ψύξη.

Καθώς το 4ο CIIE θα διεξαχθεί στη Σαγκάη στις 5-10 Νοεμβρίου, περισσότερες επιχειρήσεις της Αργεντινής αναζητούν τον κόμβο για να τους προσφέρουν νέες ευκαιρίες για την επέκταση των αγορών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

«Η συνεισφορά μας ως φορέας διαχείρισης logistics και μέρος αυτού του κόμβου είναι να παρέχουμε στις Αργεντινές εταιρείες εγκαταστάσεις για την επίλυση τυχόν προβλημάτων στη διαδικασία, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ώστε να είναι σίγουροι ότι συνεργάζονται με κάποιον που έχει την τεχνογνωσία σχετικά με τη ροή και την (κινεζική) αγορά», δήλωσε στο Xinhua ο Federico Panelli, επικεφαλής Λειτουργίας της Φορολογικής Αποθήκης της TP Logistica.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του CIIE, περίπου 3.000 εταιρείες από 127 χώρες και περιοχές αναμένεται να συμμετάσχουν στην έκθεση φέτος. Συνολικά 58 χώρες και τρεις διεθνείς οργανισμοί θα συμμετάσχουν εξ αποστάσεως στην εκδήλωση.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων της Αργεντινής είναι έτοιμες να διαφημίσουν τα παραδοσιακά προϊόντα της χώρας στο περίπτερο 400 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα εκθέτει κυρίως τρόφιμα και ποτά.

Η εταιρεία Manieri & Rossi από το Marcos Paz, μια πόλη στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, πρόκειται να παρουσιάσει tostadas σε στιλ κράκερ, ένα τυπικό σνακ από την ύπαιθρο της επαρχίας, στους Κινέζους καταναλωτές.

“Πιστεύουμε ότι η κινεζική αγορά είναι μια ιδιαίτερη ευκαιρία για τις ΜΜΕ. Είναι μια σημαντική αγορά από άποψη όγκου, επομένως μας ενδιαφέρει πολύ να παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Gustavo Ibarra.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *