Οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας αυξήθηκαν κατά 4,9% τον Οκτώβριο

Οι λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 4,9% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (NBS) τη Δευτέρα.

Οι λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών της χώρας ανήλθαν συνολικά σε περίπου 4,05 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 633 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την NBS.

Το ποσοστό αυξήθηκε κατά 9,4% από τον Οκτώβριο του 2019, ανεβάζοντας τη μέση ανάπτυξη δύο ετών στο 4,6%, ανέφερε η NBS.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, οι συνολικές λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών της Κίνας ανήλθαν σε 35,85 τρισεκατομμύρια γιουάν, αυξημένες κατά 14,9% σε ετήσια βάση.

Ο αριθμός του Οκτωβρίου αντανακλά την ανθεκτικότητα στην ανάκαμψη της κατανάλωσης της Κίνας, υπογραμμίζοντας τη σταθερή ανάκαμψη στις πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών, καθώς και την ισχυρή εσωτερική ώθηση και τα νέα πρότυπα κατανάλωσης που υποστηρίζουν την ανάπτυξη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της NBS, Fu Linghui.

Τους πρώτους 10 μήνες, οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις της Κίνας αυξήθηκαν 17,4% σε ετήσια βάση φτάνοντας περίπου τα 10,38 τρισεκατομμύρια γιουάν, σύμφωνα με στοιχεία της NBS.

Όμως, το περίπλοκο και ταχέως μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, η μαινόμενη πανδημία και η σποραδική αναζωπύρωση των εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 εξακολουθούν να περιορίζουν τις καταναλωτικές δραστηριότητες που απαιτούν επαφή, προειδοποίησε ο Fu.

Ωστόσο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας, η επέκταση της απασχόλησης, η αύξηση του εισοδήματος των κατοικιών και η βελτίωση του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας θα στηρίξουν την ανάπτυξη της κατανάλωσης.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *