Οι κατεστραμμένες από τον πόλεμο χώρες εξερευνούν την κινεζική αγορά μέσω της έκθεσης εισαγωγής

Σε ένα περίπτερο 20 τετραγωνικών μέτρων που εκθέτει ευαίσθητα χειροποίητα χαλιά στην 4η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας (CIIE), ο Αφγανός επιχειρηματίας Ali Faiz προώθησε τα μάλλινα προϊόντα από τους συμπατριώτες του, ελπίζοντας να βελτιώσει τα προς το ζην μέσω της κινεζικής αγοράς.

Ήταν η δεύτερη φορά που παρευρέθηκε στην έκθεση, την πρώτη στον κόσμο εθνική έκθεση με θέμα τις εισαγωγές στη Σαγκάη. Έφερε πάνω από 70 χαλιά στο περίπτερο για πώληση και προώθηση.

«Πολλά από τα logistics σταμάτησαν και στείλαμε τα αγαθά σε μια τρίτη χώρα και μετά στην Κίνα», είπε ο Faiz, ο οποίος διέθετε περίπου 3 τόνους εμπορευμάτων για την έκθεση, η οποία άνοιξε την περασμένη Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη.

Αφού παρουσίασε για πρώτη φορά τα μάλλινα χαλιά στην έκθεση πέρυσι, τα κομμάτια προκάλεσαν το ενδιαφέρον των Κινέζων πελατών και οι παραγγελίες που έλαβε έφεραν εισόδημα στις οικογένειες του Αφγανιστάν.

Τα χαλιά προέρχονται από περισσότερες από δώδεκα πόλεις στο κεντρικό και βόρειο Αφγανιστάν. Χρειάζονται τέσσερα άτομα οκτώ μήνες για να ολοκληρώσουν την ύφανση του κάθε μεγάλου χαλιού. Και οι πωλήσεις ενός μεγάλου μάλλινου χαλιού μπορούν να υποστηρίξουν μια κανονική οικογένεια για σχεδόν ένα χρόνο σε αυτή τη χώρα που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο.

Για αυτούς τους λόγους, ο Faiz συνεχίζει τη συμμετοχή του στην έκθεση παρά τις δυσκολίες. «Όταν φέρνω τα χαλιά εδώ, φέρνω μαζί μου και την ελπίδα των ανθρώπων στη γενέτειρά μου», είπε ο Faiz.

Για να προσελκύσουν Κινέζους πελάτες, ορισμένα χαλιά έχουν επίσης κινεζικά πολιτιστικά στοιχεία, όπως το σχέδιο κινεζικών λουλουδιών παιώνιας.

«Τα χαλιά είναι πραγματικά υψηλής ποιότητας και συμβαδίζουν με την κινέζικη αισθητική μας», είπε μια γυναίκα πελάτισσα από την Κίνα, η οποία γνώρισε το περίπτερο μέσα από αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και ήρθε να αγοράσει δύο κομμάτια, ένα για τον εαυτό της και ένα για τη φίλη της.

Όπως οι κατασκευαστές μάλλινων ταπήτων στο Αφγανιστάν, επιχειρηματίες από τη Συρία, μια χώρα που επίσης έχει υποστεί πόλεμο και αναταραχή τα τελευταία χρόνια, εξερευνούν επίσης την κινεζική αγορά μέσω του CIIE.

Όχι πολύ μακριά από το αφγανικό περίπτερο χαλιών, τα σαπούνια Aleppo από τη Συρία είναι τοποθετημένα όμορφα. Οι Σύροι φέρνουν αυτό το παραδοσιακό προϊόν στην Κίνα με τη βοήθεια της πλατφόρμας του CIIE.

Η σαπωνοποιία αιώνων στη χώρα χτυπήθηκε σκληρά από τον πόλεμο και πολλά αρχαία σαπωνοποιεία βομβαρδίστηκαν.

Ευτυχώς, το εργοστάσιο Dakka Kadima, το οποίο έχει ιστορία σχεδόν 100 ετών, βρήκε την αγορά του στην Κίνα.

«Μετά τη συμμετοχή στο δεύτερο CIIE, τα προϊόντα πλυσίματός μας, όπως τα σαπούνια, μπήκαν γρήγορα στα εμπορικά κέντρα, τα σούπερ μάρκετ και τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας», δήλωσε ο Tarek Alshayb, επικεφαλής της Dakka Kadima China. Επί του παρόντος, ο όγκος των πωλήσεων στην Κίνα αντιπροσωπεύει το 25% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας στην αγορά του εξωτερικού.

Στην έκθεση εισαγωγής υπάρχει και αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου από τη Δαμασκό. Η Roula Ali-Adeeb, ιδρύτρια της εταιρείας BioCham, θυμήθηκε τα δύσκολα χρόνια της: μια αποστολή αγαθών αξίας 200.000 ευρώ επηρεάστηκε λόγω κυρώσεων και μαχητές εισέβαλαν στο εργοστάσιο και απήγαγαν υπαλλήλους.

Το 2017, καθώς η εταιρεία βρισκόταν σε δύσκολη κατάσταση, αρκετές παραγγελίες από την Κίνα έγιναν η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για την εταιρεία εκείνη τη χρονιά. Το 2018 και το 2019, η συνεχής συμμετοχή της στο CIIE ενίσχυσε την αποφασιστικότητά της να εξερευνήσει την κινεζική αγορά. Η Roula Ali-Adeeb αναμένει να σημειώσει πρόοδο «βήμα προς βήμα» μέσω της πλατφόρμας CIIE.

Το τέταρτο CIIE προσέλκυσε σχεδόν 3.000 εταιρείες από 127 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένων 33 λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών. Η ετήσια έκθεση έχει γίνει μια σημαντική πλατφόρμα για τις ξένες εταιρείες να ενισχύσουν τις εξαγωγές στη μαζική κινεζική αγορά.

«Προσωπικά, έχω σπουδάσει και εργαστεί στην Κίνα για επτά χρόνια και η χώρα μου έχει προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας», είπε ο Faiz.

“Έχω λάβει προσοχή και ζεστασιά στο CIIE και στην Κίνα”, είπε ο Faiz.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το διμερές εμπόριο μεταξύ Αφγανιστάν και Κίνας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, και περισσότερα εξειδικευμένα προϊόντα από το Αφγανιστάν θα εξάγονται στην Κίνα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *