Οι αμερικανικές γεωργικές επιχειρήσεις συνεργάζονται για να αξιοποιήσουν την κινεζική αγορά

Το Συμβούλιο Εξαγωγών Σόγιας των ΗΠΑ (USSEC) διοργάνωσε 13 εταιρείες-μέλη για να συμμετάσχουν στη συνεχιζόμενη τέταρτη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας (CIIE), που έχει προγραμματιστεί στη Σαγκάη από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου.

Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η USSEC συμμετέχει στην έκθεση. Κατά τη διάρκεια της φετινής έκθεσης εισαγωγών, πραγματοποίησε εκδηλώσεις υπογραφής συμβολαίων ή συμφωνιών online και δια ζώσης για τρεις εταιρείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της CHS Inc., και τέσσερις κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του Jiusan Group.

Ο αριθμός των Αμερικανών εκθετών στο CIIE φέτος έφτασε τους 200 περίπου, αριθμός ρεκόρ. Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές γεωργικές εταιρείες συνεργάζονται για να αξιοποιήσουν την κινεζική αγορά.

Στην ενότητα Τρόφιμα και Γεωργικά Προϊόντα του Εθνικού Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου (Σαγκάη), τα περίπτερα των USSEC, U.S. Grains Council και USA Dry Pea & Lentil Council είναι συγκεντρωμένα στον ίδιο χώρο, εκθέτοντας διάφορα τρόφιμα και γεωργικά προϊόντα.

“Παρέχουμε υπηρεσίες όπως τις χρειάζονται τα μέλη μας”, δήλωσε ο Zhang Xiaoping, διευθυντής της Περιφέρειας Ευρύτερης Κίνας, USSEC.

Οι τρέχουσες εξαγωγές σόγιας των ΗΠΑ στην Κίνα έχουν προκύψει από μια ζοφερή κατάσταση μετά τις εμπορικές τριβές που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ, με τον όγκο των εξαγωγών σόγιας των ΗΠΑ στην Κίνα φέτος να αναμένεται να ξεπεράσει αυτόν του προηγούμενου, σημείωσε ο Zhang.

«Καθώς η αστικοποίηση της Κίνας προχωρά και οι άνθρωποι που έχουν ξεφύγει από τη φτώχεια εντάσσονται στην καταναλωτική δύναμη, θα υπάρχουν αυξανόμενες απαιτήσεις στην κινεζική αγορά, κάτι που δείχνει μια εξαιρετική ευκαιρία για τις αμερικανικές γεωργικές εταιρείες», είπε ο Zhang.

«Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, έχουμε δημιουργήσει μια στενή και αμοιβαία επωφελής συνεργασία με την κινεζική βιομηχανία και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ενισχυθεί και να επεκταθεί αυτή η σχέση», πρόσθεσε ο Zhang.

Φέτος, είναι η πρώτη φορά που το Συμβούλιο ξηρού μπιζελιού και φακής των ΗΠΑ συμμετείχε στο CIIE. Ο σύλλογος έχει περισσότερες από 1.000 εταιρείες μέλη, με πελάτες κατανεμημένους σε όλη την Κίνα.

“Ο ξηρός αρακάς και οι φακές είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, διαιτητικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, παρέχουν περισσότερες επιλογές για τους Κινέζους καταναλωτές που ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή”, δήλωσε η Lucy Dai, εκπρόσωπος της Κίνας του US Dry Pea & Lentil Council, προσθέτοντας ότι ανυπομονεί να συναντήσει περισσότερες κινεζικές εταιρείες τροφίμων και επαγγελματίες μέσω της έκθεσης.

Η Πολιτεία του Αϊντάχο των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει ένα περίπτερο στην έκθεση. Η Tara Qu, επικεφαλής εκπρόσωπος του κινεζικού γραφείου της Πολιτείας του Αϊντάχο, είπε ότι το κράτος προωθεί τα προϊόντα μιας γαλακτοκομικής εταιρείας, μιας φάρμας φρούτων και μιας εταιρείας ξηρών φασολιών στην έκθεση.

“Οι εξαγωγές στην Κίνα είναι σημαντικές για την περιοχή μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε δυναμικά τους οικονομικούς και εμπορικούς μας δεσμούς με την Κίνα”, είπε η Qu, προσθέτοντας ότι συνάντησε δεκάδες Κινέζους εισαγωγείς στην έκθεση.

“Η οικονομική και εμπορική συνεργασία ΗΠΑ-Κίνας είναι πολύ σημαντική. Η σχέση δεν μπορεί να σπάσει και δεν θα σπάσει ποτέ. Με το βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο των Κινέζων καταναλωτών, είμαστε σίγουροι για την αγορά”, δήλωσε η Qu.

Σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία της Κίνας, το συνολικό εμπόριο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ ανήλθε σε 3,95 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 618 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) τους πρώτους 10 μήνες του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας αύξηση 23,4% σε ετήσια βάση.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *