Ο πρόεδρος Xi Jinping είχε βιντεοσυνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping είχε βιντεοσυνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden στις 16 Νοεμβρίου στο Πεκίνο.

Ο Xi Jinping είπε ότι απαιτείται μια υγιής και σταθερή σχέση Κίνας-ΗΠΑ για την προώθηση της ανάπτυξης της Κίνας και των ΗΠΑ και τη διατήρηση ενός ειρηνικού και σταθερού διεθνούς περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένης μιας αποτελεσματικής απάντησης σε παγκόσμιες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή και η επιδημία COVID-19.

Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σέβονται η μία την άλλη, να ζουν μαζί ειρηνικά και να συνεργάζονται για αμοιβαίο όφελος. Είναι απαραίτητο για το καλό και των δύο εθνών και αναμένεται από τη διεθνή κοινότητα.

Ο Joe Biden είπε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας είναι η πιο σημαντική διμερής σχέση στον κόσμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν να αλλάξουν το σύστημα στην Κίνα, δεν επιδιώκουν να αντιταχθούν στην Κίνα ενισχύοντας συμμαχίες και δεν έχουν καμία πρόθεση να εμπλακούν σε σύγκρουση με την Κίνα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι προσηλωμένη στη μακρά και συνεπή πολιτική μιας Κίνας, δεν υποστηρίζει την «ανεξαρτησία της Ταϊβάν» και ελπίζει να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να εργαστούν με την Κίνα στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της ειρηνικής συνύπαρξης, ενισχύοντας την επικοινωνία, μειώνοντας τις παρεξηγήσεις, συγχωνεύοντας τις διαφορές εποικοδομητικά και ενισχύοντας τη συνεργασία σε τομείς όπου τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Κίνας συγκλίνουν.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *