Κινεζική τεχνολογία πυρόλυσης με ατμό λαδιού σε βιομηχανική κλίμακα

Ο κινεζικός πετρελαϊκός κολοσσός Sinopec ανακοίνωσε ότι κατάφερε να εφαρμόσει την τεχνολογία αργού πετρελαίου με πυρόλυση ατμού σε βιομηχανική κλίμακα, μια τεχνολογία που μετατρέπει το αργό πετρέλαιο απευθείας σε χημικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του αιθυλενίου και του προπυλενίου.

Είναι η πρώτη βιομηχανική εφαρμογή της τεχνολογίας στην Κίνα και ορόσημο στην ανάπτυξη της κινεζικής πετροχημικής βιομηχανίας και στην επίτευξη των στόχων της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η τεχνολογία του αργού πετρελαίου με πυρόλυση ατμού «παρακάμπτει» την παραδοσιακή διαδικασία διύλισης αργού πετρελαίου και μετατρέπει το αργό πετρέλαιο απευθείας σε χημικά προϊόντα. Με αυτόν τον τρόπο, η τεχνολογία θα συντομεύσει σημαντικά τη διαδικασία παραγωγής, θα μειώσει το κόστος της και θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με τον Wang Zizong, αναπληρωτή αρχιμηχανικό της εταιρείας, η Sinopec ετοιμάζεται να εφαρμόσει ένα έργο ανάπτυξης και μηχανικής πυρόλυσης ατμού με 1 εκατομμύριο τόνους αργού πετρελαίου στην Αυτόνομη Περιοχή Xinjiang Uighur της βορειοδυτικής Κίνας, θέτοντας προηγούμενο για τον μετασχηματισμό της πετροχημικής βιομηχανίας της Κίνας.

Επί του παρόντος, μόνο η ExxonMobil και η Sinopec έχουν βιομηχανοποιήσει με επιτυχία την εφαρμογή της τεχνολογίας ακατέργαστου πετρελαίου με πυρόλυση ατμού.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *