Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες: Κοινή δήλωση για τη δράση για το κλίμα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα υπενθυμίζουν την κοινή τους δήλωση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης της 17ης Απριλίου 2021. Δεσμεύονται για την αποτελεσματική εφαρμογή της και εκτιμούν την εντατική δουλειά που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και την αξία της συνεχιζόμενης συζήτησης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα, θορυβημένες από αναφορές, συμπεριλαμβανομένης της Συνεισφοράς της Ομάδας Εργασίας Ι στην Έκθεση Αξιολόγησης της IPCC που δημοσιεύθηκε στις 9 Αυγούστου 2021, αναγνωρίζουν περαιτέρω τη σοβαρότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα της κλιματικής κρίσης. Δεσμεύονται να το αντιμετωπίσουν μέσω των αντίστοιχων επιταχυνόμενων ενεργειών τους την κρίσιμη δεκαετία του 2020, καθώς και μέσω της συνεργασίας σε πολυμερείς διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας UNFCCC, για την αποφυγή καταστροφικών επιπτώσεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα υπενθυμίζουν τη σταθερή τους δέσμευση να εργαστούν από κοινού και με άλλα μέρη για την ενίσχυση της εφαρμογής της Συμφωνίας του Παρισιού. Οι δύο πλευρές υπενθυμίζουν επίσης τον στόχο της συμφωνίας σύμφωνα με το άρθρο 2 να διατηρήσει την παγκόσμια μέση αύξηση της θερμοκρασίας πολύ κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου και να συνεχίσουν τις προσπάθειες για τον περιορισμό της στους 1,5 βαθμούς Κελσίου συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης ενισχυμένων κλιματικών δράσεων που αυξάνουν τις φιλοδοξίες στη δεκαετία του 2020 στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού, με στόχο τη διατήρηση του παραπάνω ορίου θερμοκρασίας εντός προσιτότητας και τη συνεργασία για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση σχετικών προκλήσεων και ευκαιριών.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα χαιρετίζουν τις σημαντικές προσπάθειες που γίνονται σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Ωστόσο, αναγνωρίζουν ότι παραμένει σημαντικό χάσμα μεταξύ τέτοιων προσπαθειών, συμπεριλαμβανομένου του συνολικού αποτελέσματός τους, και εκείνων που πρέπει να ληφθούν για την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού. Οι δύο πλευρές υπογραμμίζουν τη ζωτική σημασία της κάλυψης αυτού του χάσματος το συντομότερο δυνατό, ιδίως μέσω εντεινόμενων προσπαθειών. Δηλώνουν την πρόθεσή τους να εργαστούν μεμονωμένα, από κοινού και με άλλες χώρες κατά τη διάρκεια αυτής της αποφασιστικής δεκαετίας, σύμφωνα με τις διαφορετικές εθνικές συνθήκες, για την ενίσχυση και την επιτάχυνση της δράσης και της συνεργασίας για το κλίμα με στόχο την κάλυψη του χάσματος, συμπεριλαμβανομένης της επιτάχυνσης της πράσινης μετάβασης και των χαμηλών εκπομπών άνθρακα και καινοτομία τεχνολογίας για το κλίμα.

Οι δύο πλευρές σκοπεύουν να αξιοποιήσουν αυτή την κρίσιμη στιγμή για να συμμετάσχουν σε διευρυμένες ατομικές και συνδυασμένες προσπάθειες για να επιταχύνουν τη μετάβαση σε μια παγκόσμια καθαρή μηδενική οικονομία.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *