Κίνα και Η.Π.Α. ξανά στον σωστό δρόμο

Η ειλικρινής, εποικοδομητική, ουσιαστική και παραγωγική συνάντηση μεταξύ του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping και του Αμερικανού ομολόγου του, Joe Biden, χάραξε για άλλη μια φορά πορεία και έδωσε ώθηση για την ανάπτυξη μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Τρίτης μέσω σύνδεσης βίντεο, ο Xi συνέκρινε την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες με δύο γιγάντια πλοία που πλέουν στον ωκεανό και είπε ότι είναι σημαντικό για τις δύο πλευρές να κρατήσουν σταθερά το χέρι τους στο χειριστήριο, έτσι ώστε τα δύο γιγάντια πλοία να σπάσουν κύματα και προχωρούν μαζί, χωρίς να χάνουν κατεύθυνση ή ταχύτητα, ακόμη λιγότερο χωρίς να συγκρούονται μεταξύ τους.

Για το ασφαλές ταξίδι των δύο πλοίων, ο αμοιβαίος σεβασμός, η ειρηνική συνύπαρξη και η win-win συνεργασία είναι οι σημαντικές αρχές.

Από την εγκαθίδρυση διπλωματικών δεσμών μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, οι γενικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν αναπτυχθεί σταθερά παρά τα σκαμπανεβάσματα και έχουν γίνει μία από τις σημαντικότερες διμερείς σχέσεις στον κόσμο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *