Καναδός Youtuber φέρνει το Chongqing στον κόσμο

Περπατώντας στους δρόμους της μητρόπολης Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας, ο Alex White, ένας Καναδός Youtuber, αντιμετώπισε τη μια ωραία έκπληξη μετά την άλλη.

Ο ίδιος ο Alex White συνήθιζε να έχει κάποιες προκαταλήψεις πριν επισκεφτεί μια πόλη. Το 2019, αυτός και η σύζυγός του αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων σε μια κινεζική πόλη με πληθυσμό περίπου ίδιου μεγέθους με την πατρίδα του τον Καναδά, και έτσι το Chongqing προέκυψε.

Όταν ερεύνησε το Chongqing στο Διαδίκτυο, βρήκε ελάχιστα σχετικά αποτελέσματα και μια φωτογραφία έδειξε μάλιστα ότι το Chongqing ήταν μια πολύ μολυσμένη πόλη.

Ωστόσο, όταν βρέθηκαν εκεί, ο δήμος της ενδοχώρας έδωσε στο ζευγάρι πολύ καλύτερη εντύπωση.

“Το Chongqing έχει μια υπέροχη υποδομή, ακόμα καλύτερη από αυτή της Νέας Υόρκης ή οποιασδήποτε πόλης που έχω πάει ποτέ. Οι μονοράγες που διασχίζουν τα κτίρια είναι εκπληκτικά σχεδιασμένες, για να μην αναφέρουμε τις περίπου 14.000 γέφυρες που έχει”, είπε ο White.

Ευχαριστημένος με τον δημιουργικό πολεοδομικό σχεδιασμό του Chongqing με περίπου 30 εκατομμύρια ανθρώπους, αποφάσισε να επισκεφθεί ξανά την πόλη αργότερα. Το ξαφνικό ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19, ωστόσο, στάθηκε εμπόδιο στον νεαρό άνδρα.

Δεδομένου ότι η προσωπική παρουσία στην Κίνα έγινε σχεδόν ένα αδύνατο όνειρο προσωρινά, ο White βοήθησε στη δημιουργία ενός δικτύου προσωπικού που αποτελείται από Κινέζους και ξένους Youtubers, ελπίζοντας να διευκολύνει τις ανταλλαγές σε εναέριες λήψεις και άλλες εικόνες του Chongqing.

Χρησιμοποιώντας υλικό που μοιράζεται μέσω του δικτύου, ο Alex White ενημερώνει με ένα βίντεο κάθε εβδομάδα την πλατφόρμα, καλύπτοντας οδηγίες προς τις χαρακτηριστικές γέφυρες και ουρανοξύστες του Chongqing.

Τα έργα του Καναδού Youtuber με πάνω από 90.000 followers του καναλιού του, που ονομάζεται Reporterfy Media, έχουν αλλάξει τις εντυπώσεις πολλών ανθρώπων για την πόλη και τη χώρα.

“Πολλοί δεν ήξεραν καλά την Chongqing μέχρι που είδαν το βίντεό μου. Και μεγαλώνουν την αγάπη για αυτήν την πόλη και αλλάζουν τις προηγούμενες απόψεις τους για την Κίνα”, είπε. “Αυτό θέλω να κάνω, αφήνοντας κληρονομιά βίντεο που είναι διαχρονικά, εκπαιδευτικά και δεν θα χάσουν τη δόξα τους στο μέλλον.”

Εκτός αυτού, ο White παρουσίασε μια ομάδα ξένων vlogger στο iChongqing, ένα τοπικό αγγλικό ειδησεογραφικό μέσο στο Chongqing, βοηθώντας στην προβολή της τελευταίας τεχνολογίας της πόλης και του ανερχόμενου τουρισμού.

Καθώς η πανδημία υποχώρησε, τελικά είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Chongqing τον Σεπτέμβριο. Μόλις βγήκε από το αεροπλάνο, ανυπομονούσε να ξεκινήσει τα γυρίσματα του βίντεο.

“Δεν θέλω να χάσω ούτε ένα κομμάτι από τη διαδικασία της καραντίνας μου και θέλω να το δείξω στον κόσμο αυτό. Νομίζω ότι η Κίνα έκανε έξυπνη δουλειά”, είπε. “Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, άρχισαν οι εργασίες καραντίνας και δεν άφησαν περιθώρια για πιθανούς κινδύνους. Η τεχνολογία βοηθά επίσης πολύ, όπως η παρακολούθηση επαφών, ένας κωδικός QR υγείας και το αποτέλεσμα της δοκιμής που εμφανίζεται στο WeChat.”

Κάθε ξένος vlogger στην Κίνα έχει ως μούσα του μια πόλη, η οποία εμπνέει την παραγωγή και τη δημιουργία βίντεο, σύμφωνα με τον Alex White.

«Το Chongqing είναι η πόλη μου», είπε ο Καναδός Youtuber, «Και θέλω ο κόσμος να δει την ομορφιά του».


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *