Η μονάδα logistics της Alibaba Cainiao ανοίγει ευρωπαϊκό κόμβο στο Βέλγιο

Το Cainiao Network, ο βραχίονας εφοδιαστικής του κινεζικού ομίλου Alibaba, άνοιξε επίσημα τη Δευτέρα τον πρώτο έξυπνο κόμβο εφοδιαστικής στο αεροδρόμιο της Λιέγης στο Βέλγιο.

Ο έξυπνος κόμβος, ο μεγαλύτερος του είδους του στην Ευρώπη, αποτελεί βασικό μέρος της συμφωνίας που υπογράφθηκε το 2018 μεταξύ του Ομίλου Alibaba και της βελγικής κυβέρνησης για συμμετοχή στην παγκόσμια πρωτοβουλία Electronic World Trade Platform (eWTP), η οποία στοχεύει στη μείωση των φραγμών στο παγκόσμιο εμπόριο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η κατασκευή του έξυπνου κόμβου ξεκίνησε στα τέλη του 2019. Προσφέρει μια νέα άμεση σύνδεση για τους Βέλγους εμπόρους με νέες αγορές.

Η εγκατάσταση των 30.000 τετραγωνικών μέτρων χωρίζεται σε δύο μέρη: έναν αεροπορικό σταθμό φορτίου 12.000 τ.μ. για την ταχεία διαμετακόμιση εμπορευμάτων τόσο για εξαγωγή όσο και για εισαγωγή μεταξύ του αεροδρομίου και του εδάφους του αεροδρομίου, και ένα κέντρο διαλογής δεμάτων 18.000 τ.μ. που οργανώνει τα δέματα ανάλογα με τους προορισμούς τους σε όλη την Ευρώπη.

Η εγκατάσταση είναι εξοπλισμένη με τις πιο πρόσφατες ψηφιακές τεχνολογίες και έχει σχεδιαστεί για τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών λειτουργίας τερματικού σταθμού μέσω της ψηφιοποίησης της ροής αγαθών μεταξύ της Κίνας και του ευρωπαϊκού μπλοκ.

«Αυτό το e-hub στη Λιέγη διαθέτει όχι μόνο εξοπλισμό και σύστημα ψηφιακής διαχείρισης από την Κίνα, αλλά και υψηλής ποιότητας αυτοματοποιημένα μηχανήματα και έμπειρους Ευρωπαίους χειριστές», δήλωσε ο Zhang Chi, επιτετραμμένος της Κινεζικής Πρεσβείας στο Βέλγιο.

«Η ενοποίηση των καλύτερων πόρων των δύο μερών μας, που καθιστά δυνατή τη βελτιστοποίηση της υλικοτεχνικής αποτελεσματικότητας αυτού του κόμβου στη Λιέγη, θα συμβάλει στην εδραίωση της σημαντικής θέσης του Βελγίου και της Περιφέρειας της Βαλλονίας ως κόμβων εφοδιαστικής στην Ευρώπη, ενισχύοντας παράλληλα τη σινοβελγική συνεργασία ως μέρος της Πρωτοβουλίας Belt and Road», είπε ο Zhang.

«Η Cainiao είναι ένας φιλόδοξος και καινοτόμος συνεργάτης, που μας ωθεί να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας και να γίνουμε καλύτεροι», σχολίασε ο Frederic Jacquet, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του αεροδρομίου της Λιέγης. «Όπως και άλλοι σημαντικοί εταίροι του αεροδρομίου της Λιέγης, η Cainiao θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε σε μια σχέση win-win, η οποία βρίσκει το πλήρες νόημά της στα αναπτυξιακά μας έργα».

Τους προηγούμενους μήνες, η Cainiao, μαζί με τοπικούς εταίρους, έχει προσλάβει περισσότερους από 200 ντόπιους για να εργαστούν στις εγκαταστάσεις. Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 900 θέσεις εργασίας όταν φτάσει σε πλήρη κλίμακα. Η Cainiao σχεδιάζει να κατασκευάσει πρόσθετες εγκαταστάσεις στη Λιέγη στο μέλλον.

Η Cainiao Network, η οποία ιδρύθηκε το 2013, είναι μια παγκόσμια βιομηχανική εταιρεία Διαδικτύου και η επίσημη πλατφόρμα παρακολούθησης δεμάτων του Ομίλου Alibaba.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *