Η κυβέρνηση του Λάος σχεδιάζει να αυξήσει τις εξαγωγές αγαθών στην Κίνα

Η κυβέρνηση του Λάος πρόκειται να πραγματοποιήσει συνομιλίες με επιχειρηματίες για την παραγωγή περισσότερων αγαθών που απαιτούνται από τους Κινέζους αγοραστές, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λάος, Phankham Viphavanh, στην Εθνοσυνέλευση (NA).

Ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης δεύτερης τακτικής συνόδου της ένατης κοινοβουλευτικής περιόδου του NA, ανέφερε την Τρίτη η τοπική εφημερίδα Vientiane Times.

Τα μέλη της συνέλευσης ρωτήθηκαν για το σχέδιο της κυβέρνησης να προωθήσει την εμπορική παραγωγή που σχετίζεται με τον σιδηρόδρομο Κίνας-Λάος, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο, για να οδηγήσει την οικονομία.

Η κυβέρνηση θα έχει συνομιλίες με το Εθνικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Λάος με στόχο να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να επενδύσουν και να παράγουν εννέα κατηγορίες αγαθών με βάση την ποσόστωση εξαγωγών που έδωσε η κινεζική κυβέρνηση.

«Θα καταλάβουμε τι σχεδιάζει να κάνει το Εθνικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Λάος και τι θέλει από την κυβέρνηση για να διευκολύνει την παραγωγή», είπε στους νομοθέτες.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξετάσει και να προσφέρει υποστηρικτικές πολιτικές για τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων από αυτή την άποψη.

Το Λάος έχει λάβει ποσόστωση για εξαγωγή βοοειδών, ρυζιού, μπανανών, μανιόκας, τσαγιού, καρπουζιών, φασολιών και λατέξ από καουτσούκ στην Κίνα, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Κίνα έχει διαθέσει στο Λάος μια τεράστια ποσόστωση βοοειδών και ρυζιού προς πώληση στις αγορές της, αλλά ότι στην πραγματικότητα το Λάος είναι σε θέση να προμηθεύει πολύ λίγα από αυτά.

Υπογράμμισε την ανάγκη για τους επιχειρηματίες του Λάος να συνεργαστούν με τους Κινέζους ομολόγους τους στο κλάδο των εξαγωγών στην Κίνα, λέγοντας ότι αυτό θα διευκολύνει τις απαιτήσεις της διαδικασίας εξαγωγής.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *