Η Κίνα ενισχύει τη δανειοδοτική στήριξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων

Η Κίνα αύξησε τη δανειοδοτική υποστήριξη για τον ιδιωτικό τομέα, με νέα δάνεια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις να αγγίζουν τα 5 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 782 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) τους πρώτους 10 μήνες του 2021, σύμφωνα με την κορυφαία ρυθμιστική αρχή τραπεζών και ασφαλίσεων της Κίνας.

Το ποσό αντιπροσώπευε το 53,5% του συνόλου των νέων εταιρικών δανείων το 10μηνο, 1,8 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το επίπεδο στην αρχή του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με στοιχεία της China Banking and Insurance Regulatory Commission (CBIRC).

Τα ανεξόφλητα δάνεια προς ιδιωτικές επιχειρήσεις από τραπεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανήλθαν σε 53,1 τρισεκατομμύρια γιουάν τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, 15 τρισεκατομμύρια γιουάν περισσότερα από το επίπεδο στο τέλος του 2018.

Την ίδια περίοδο, ο αριθμός των ιδιωτικών επιχειρήσεων με ανεξόφλητα δάνεια αυξήθηκε από 25,84 εκατομμύρια σε 77,62 εκατομμύρια.

Το κόστος χρηματοδότησης των ιδιωτικών επιχειρήσεων μειώθηκε. Τα τρία πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους, το ετήσιο επιτόκιο για τα νέα δάνεια προς ιδιωτικές επιχειρήσεις ήταν 5,3%, 1,6 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από το επίπεδο του 2018.

Το CBIRC θα πιέσει περαιτέρω για την εφαρμογή μέτρων που θα ενισχύσουν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για ιδιωτικές επιχειρήσεις και θα παροτρύνει τα τραπεζικά και ασφαλιστικά ιδρύματα να συνεχίσουν να βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *