Η Huawei θα ενισχύσει τις προσπάθειες ψηφιοποίησης της Μαλαισίας με νέο κέντρο καινοτομίας

Η Huawei θα ενισχύσει τις προσπάθειες ψηφιοποίησης της Μαλαισίας, καθώς ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας επιδιώκει να επιταχύνει τον μετασχηματισμό της ψηφιακής οικονομίας της χώρας χτίζοντας τη χώρα σε περιφερειακό ψηφιακό κόμβο, δήλωσε η Huawei την Τρίτη.

Η εταιρεία αποκάλυψε το πρόσφατα ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο Κέντρο Καινοτομίας Λύσεων Πελατών της Huawei (CSIC) ως μέρος μιας εορταστικής τελετής για τον εορτασμό της 20ης επετείου της από την είσοδό της στην αγορά της Μαλαισίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Το κέντρο σχεδιάστηκε ως κόμβος Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και κέντρο αριστείας για να οδηγήσει το ανοιχτό οικοσύστημα της βιομηχανίας και να επιταχύνει τον μετασχηματισμό της ψηφιακής οικονομίας στη Μαλαισία.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ismail Sabri Yaakob ήταν επίτιμος προσκεκλημένος, και τόνισε κατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας τις προσπάθειες της Huawei να ενισχύσει και να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Μαλαισίας.

Ο Ismail Sabri ευχαρίστησε επίσης την εταιρεία για τη χρησιμοποίηση τοπικών ταλέντων και τη δημιουργία ευκαιριών για τους Μαλαισιανούς να αναπτυχθούν στην εταιρεία, ενώ βοήθησε στην προώθηση της ψηφιακής ενσωμάτωσης.

Ευχαρίστησε τη Huawei για τις συνεχείς προσπάθειές της να συμβάλει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος στη χώρα δημιουργώντας καλύτερη συνδεσιμότητα, φέρνοντας κοντά τις διάφορες κοινότητες της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Malaysia κ. Michael Yuan είπε ότι τα τελευταία δύο χρόνια απέδειξαν στον κόσμο τη σημασία της δημιουργίας ψηφιακής υποδομής και τονίζοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη συνεργασία και ολοκλήρωση.

«Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον και έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η παγκόσμια ολοκλήρωση και οι οικονομίες κλίμακας μπορούν να κάνουν ολόκληρο τον κόσμο πιο αποτελεσματικό».

“Χαιρετίζουμε τις προληπτικές προσεγγίσεις της κυβέρνησης για τη μετατροπή του έθνους σε χώρα υψηλού εισοδήματος μέσω της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης. Πιστεύουμε ότι μια καλύτερα συνδεδεμένη Μαλαισία θα έχει ένα μέλλον πιο ευήμερο”, είπε.

Το Cloud Computing ήταν ένα άλλο αποκορύφωμα, με τη Huawei να συνεργάζεται με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας της Μαλαισίας Telekom Malaysia στο Alpha Edge, τη μοναδική υποδομή και υπηρεσίες Cloud και AI που ανήκει στη Μαλαισία σε επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς που διασφαλίζει την κυριαρχία των δεδομένων.

Το CSIC παρουσίασε επίσης συσκευές υποδομής δικτύου που χρησιμοποιούν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στο 5G και τις τηλεπικοινωνίες, καθώς και το RuralStar της Huawei, το οποίο ξεπερνά τις τεχνικές προκλήσεις της σύνδεσης απομακρυσμένων περιοχών, φέρνοντας συνδεσιμότητα σε δυσπρόσιτες κοινότητες.

Η ψηφιακή συνεργασία συνέχισε να αποτελεί βασικό σημείο συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και διαφόρων μελών της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), συμπεριλαμβανομένης της Μαλαισίας, με τους ηγέτες να δίνουν έμφαση σε αυτή τη συνεργασία στη σύνοδο κορυφής που ολοκληρώθηκε πρόσφατα για τον εορτασμό της 30ης επετείου από την ίδρυση των σχέσεων διαλόγου μεταξύ της Κίνας και τνω χωρών ASEAN.

Ο Ismail Sabri είχε προτρέψει τις συμμετέχουσες χώρες να εδραιώσουν τη συνεργασία στην ψηφιακή οικονομία, τον μετασχηματισμό και τις υποδομές, καθώς και τη συνδεσιμότητα για να διασφαλίσουν ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού θα συνεχίσουν να επεκτείνονται και να παραμένουν απρόσκοπτες.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *