Εξαγωγέας καφέ από την Αιθιοπία κοιτάζει την κινεζική αγορά

Ο Israel Degefa, Διευθύνων Σύμβουλος της Kerchanse Trading Private Limited Company, του μεγαλύτερου παραγωγού και εξαγωγέα καφέ στην Αιθιοπία, έχει στρέψει το βλέμμα του στην τεράστια κινεζική αγορά.

«Από χρόνο σε χρόνο, ο όγκος, η ποιότητα και η εκπαίδευση του καφέ στην Ασία αλλάζει δραματικά, ειδικά στην Κίνα, όπου βρίσκεται η κύρια αγορά μας», δήλωσε ο Degefa σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Xinhua.

Η Kerchanse παράγει και εξάγει διαφοροποιημένους τύπους καφέ λειτουργώντας με 63 σταθμούς πλύσης, 56.000 εξωτερικούς καλλιεργητές και 1.500 εκτάρια γης αφιερωμένη στην έρευνα και την ανάπτυξη ποικιλιών καφέ.

“Όταν ξεκινήσαμε πριν από 3-4 χρόνια να εξάγουμε στην Κίνα, ήταν μια αγορά τσαγιού, όχι μια αγορά καφέ, αλλά τώρα αλλάζει. Η πολιτιστική αλλαγή φέρνει πολλές ευκαιρίες σε χώρες που παράγουν καφέ όπως εμείς”, είπε ο Degefa.

Προβλέποντας ότι η Κίνα θα γίνει μία από τις πέντε κορυφαίες χώρες εισαγωγής καφέ από την Αιθιοπία μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ο Degefa εργάζεται για να παρουσιάσει τα προϊόντα καφέ της εταιρείας του σε όσο το δυνατόν περισσότερους Κινέζους πελάτες, μεταξύ άλλων μέσω της επερχόμενης China International Import Expo (CIIE).

Σύμφωνα με την Ethiopian Coffee and Tea Authority, η Κίνα ήταν μεταξύ των 10 κορυφαίων αγοραστών αιθιοπικού καφέ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η τέταρτη China International Import Expo έχει προγραμματιστεί για τις 5-10 Νοεμβρίου στη Σαγκάη. Η έκθεση παρέχει μια πλατφόρμα σε εταιρείες σε όλο τον κόσμο για να προβάλουν τα προϊόντα τους, να προωθήσουν τις μάρκες τους και να βρουν περισσότερους επιχειρηματικούς εταίρους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

“Έχουμε τον ατζέντη μας στην Κίνα. Θα παρευρεθεί στην έκθεση και θα δείξει αιθιοπικό καφέ για λογαριασμό μας εκεί”, είπε ο Degefa.

“Αυτές οι πλατφόρμες είναι πολύ χρήσιμες. Θα δημιουργήσουν μια καλή σχέση μεταξύ αγοραστών και εταιριών καφέ”, είπε, προσθέτοντας ότι το CIIE θα βοηθήσει επίσης την κινεζική κοινότητα να κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ του αιθιοπικού καφέ και άλλων τύπων καφέ.

Εκτός από τον τεράστιο όγκο προσωπικής επικοινωνίας που η εταιρεία του αναμένει να δημιουργήσει στο CIIE 2021, ο Degefa επεσήμανε ότι η εταιρεία του αναμένει επίσης να παρουσιάσει το βιολογικό και υψηλής ποιότητας προϊόν καφέ που εξάγει η Kerchanse.

Ο Yohannes Dinegdie, διευθυντής επεξεργασίας και αποθήκευσης στην Kerchanse, δήλωσε ότι η κινεζική αγορά θα είναι το κλειδί για να βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει τον στόχο των 55.000 τόνων εξαγωγών καφέ κατά το τρέχον οικονομικό έτος 2021/2022 της Αιθιοπίας που αρχίζει στις 8 Ιουλίου.

“Η Κίνα είναι μια μεγάλη χώρα, ο στόχος της Kerchanse είναι να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών της σύμφωνα με τις παραγγελίες και τις προτιμήσεις τους”, δήλωσε ο Dinegdie στο Xinhua.

Η Kerchanse ενισχύει το τμήμα ποιοτικού ελέγχου της για να διασφαλίσει ότι οι εξαγωγές καφέ στην Κίνα ανταποκρίνονται στις γευστικές προτιμήσεις των Κινέζων πελατών.

«Τις περισσότερες φορές η προτίμηση των Κινέζων πελατών εξαρτάται από το φαγητό που τρώνε», είπε στο Xinhua ο Bacha Lencha, ανώτερος ελεγκτής ποιότητας καφέ στο Kerchanse.

«Για παράδειγμα, χρειάζονται αναερόβιο καφέ, που σημαίνει καφέ που έχει φρουτώδη γεύση, επομένως η κινεζική αγορά προτιμά πάντα να καταναλώνει καφέ που έχει φρουτώδεις χαρακτήρες», είπε.

Ο Lencha είπε ότι ο καφές της εταιρείας στοχεύει πάντα να διατηρεί την κορυφαία προτίμηση από ξένους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Κινέζων.

Σύμφωνα με την Αιθιοπική Αρχή Καφέ και Τσάι, το προηγούμενο οικονομικό έτος 2020/2021, η Αιθιοπία κέρδισε 906 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μέσω εξαγωγών 248.000 τόνων καφέ.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *