​Πολλές πόλεις στην Κίνα εκδίδουν μέτρα για την ενθάρρυνση της κατανάλωσης

Πλησιάζοντας στο τέλος του έτους, πολλές πόλεις στην Κίνα κυκλοφόρησαν πρόσφατα νέα μέτρα για την ενθάρρυνση της κατανάλωσης, όπως η επέκταση της κατανάλωσης αυτοκινήτων, η προώθηση της κατανάλωσης σε επιχειρηματικούς τομείς και η έκδοση κουπονιών, προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος της κατανάλωσης ως άγκυρας της οικονομικής ανάπτυξης.

Τα νέα ενεργειακά οχήματα (NEV) είναι ένας από τους βασικούς τομείς για την ενθάρρυνση της κατανάλωσης εμπορευμάτων. Η Guangzhou, στην επαρχία Guangdong της νότιας Κίνας, παρουσίασε πρόσφατα μια σειρά μέτρων για την ενθάρρυνση της τοπικής κατανάλωσης, τα οποία περιλαμβάνουν την αύξηση του εκχωρημένου αυξητικού αριθμού οχημάτων εξοικονόμησης ενέργειας σε 80.000 τη χρονική περίοδο 2021 έως 2022. Η πόλη Shenzhen στην επαρχία Guangdong έχει επίσης αποφάσισε να χαλαρώσει περαιτέρω τους περιορισμούς της αίτησης για NEVs για να ενθαρρύνει τις πωλήσεις.

Στο Quanzhou, στην επαρχία Fujian της νοτιοανατολικής Κίνας, οι καταναλωτές που αγοράζουν NEV αξίας άνω των 50.000 γιουάν θα λάβουν επιδοτήσεις 5.000 γιουάν για κάθε όχημα. Για ορισμένα μοντέλα Hongqi NEV, οι καταναλωτές μπορούν να λάβουν επιδότηση έως και 60.000 γιουάν για κάθε αυτοκίνητο στην Αυτόνομη Κορεατική Νομαρχία Yanbian, στην επαρχία Jilin της βορειοανατολικής Κίνας.

Προβλέπεται ότι η φετινή συνολική παραγωγή NEV της Κίνας θα φτάσει τα 2,4 εκατομμύρια, με περισσότερα μέτρα για την ενθάρρυνση της κατανάλωσης NEV αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με τον Cui Dongshu, γενικό γραμματέα της China Passenger Car Association.

Για πόλεις όπως το Πεκίνο, η δημιουργία προηγμένων επιχειρηματικών περιοχών είναι ένα από τα κλειδιά για την ενθάρρυνση της κατανάλωσης. Η περιοχή Chaoyang στο Πεκίνο θα επεκτείνει την επιχειρηματική περιοχή Sanlitun και θα κατασκευάσει περισσότερους από δέκα επιδεικτικούς εμπορικούς δρόμους. Ο δήμος Tianjin στη βόρεια Κίνα ανακοίνωσε πρόσφατα την κατασκευή τεσσάρων νέων εμπορικών κέντρων και δύο καταστημάτων δια ζώσης διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου μέχρι το τέλος του έτους.

Άλλες πόλεις εκδίδουν κουπόνια αυτόν τον μήνα για να ενθαρρύνουν την κατανάλωση. Η Taiyuan, πρωτεύουσα της επαρχίας Shanxi της βόρειας Κίνας, εξέδωσε στοχευμένα κουπόνια αξίας 60 εκατομμυρίων γιουάν για την προώθηση των πωλήσεων. Η Xiamen, στην επαρχία Fujian της νοτιοανατολικής Κίνας έχει ξεκινήσει μια δραστηριότητα κατανάλωσης για την περίοδο που θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου 2022, με κουπόνια αξίας 20 εκατομμυρίων γιουάν που εκδίδονται για την υποστήριξη της δραστηριότητας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *