Το πρώτο μέρος της συνάντησης COP15 θα ανοίξει τη Δευτέρα στη νοτιοδυτική Κίνα

Το πρώτο μέρος της 15ης συνάντησης της Διάσκεψης των Μερών στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα (COP15) θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στο Kunming, πρωτεύουσα της επαρχίας Yunnan της νοτιοδυτικής Κίνας.

Η συνάντηση θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 15 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλες δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν φόρουμ με θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και η οικολογική προστασία που θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 15 Οκτωβρίου.

Περισσότεροι από 1.800 εκπρόσωποι θα συγκεντρωθούν διαδικτυακά και δια ζώσης για την εκδήλωση.

Για τη βελτίωση της παγκόσμιας διατήρησης της βιοποικιλότητας κατά την περίοδο 2011-2020, η διεθνής κοινότητα περιέγραψε 20 στόχους δράσης το 2010, δήλωσε ο Liu Sijia, συνεργάτης επικοινωνίας από τη γραμματεία της Σύμβασης για τη Βιοποικιλότητα. Κανένας από τους στόχους δεν έχει πραγματοποιηθεί πλήρως μέχρι τώρα, σημείωσε ο αξιωματικός.

Το δεύτερο μέρος της συνάντησης, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος, θα εξετάσει και θα λάβει μια απόφαση σχετικά με το «παγκόσμιο πλαίσιο βιοποικιλότητας μετά το 2020» στο οποίο η διεθνής κοινωνία βασίζει μεγάλες ελπίδες, πρόσθεσε ο Liu.

Η Κίνα ήταν από τις πρώτες χώρες που έγιναν συμβαλλόμενα μέρη στη Σύμβαση για τη Βιοποικιλότητα που τέθηκε σε ισχύ το 1993. Μέχρι στιγμής, η Σύμβαση έχει 196 μέρη και η Διάσκεψη των Μερών είναι ο υψηλότερος μηχανισμός για τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη Σύμβαση.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *