Το ετήσιο συνέδριο του Financial Street Forum ξεκινά στο Πεκίνο την Τετάρτη

Το Ετήσιο Συνέδριο του 2021 του Financial Street Forum θα ανοίξει την Τετάρτη στο Πεκίνο, δήλωσε ο διοργανωτής σε συνέντευξη Τύπου.

Η τριήμερη εκδήλωση με θέμα “οικονομική ανθεκτικότητα και χρηματοπιστωτικές δράσεις” θα αναδείξει πιο διαφορετικά θέματα, ενώ αναμένονται περισσότεροι συμμετέχοντες στο εξωτερικό σε σύγκριση με πέρυσι.

Θα περιλαμβάνει πέντε παράλληλα φόρουμ στα οποία οι συμμετέχοντες μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες για πραγματική οικονομία και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, πράσινη ανάπτυξη και χρηματοδοτική συνεισφορά, άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού τομέα και παγκόσμια χρηματοπιστωτική συνεργασία, χρηματοπιστωτική τεχνολογία (fintech) και ψηφιακή οικονομία και σύστημα διακυβέρνησης και οικονομική ασφάλεια.

Σχεδόν 400 συμμετέχοντες από το εσωτερικό και το εξωτερικό θα επικεντρωθούν στη συζήτηση θεμάτων όπως το παράδειγμα ανάπτυξης «διπλής κυκλοφορίας». Σημειώνεται ότι το φόρουμ έχει προσελκύσει πάνω από 140 ξένους συμμετέχοντες, αύξηση 130% σε ετήσια βάση, από 32 χώρες και περιοχές. Τα περισσότερα φόρουμ που αφορούν παγκόσμια ζητήματα θα περιλαμβάνουν κεντρικές ομιλίες ξένων εμπειρογνωμόνων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του φόρουμ θα πραγματοποιηθούν ειδικές δραστηριότητες όπως η έκθεση σε ψηφιακό RMB και τα ρυθμιστικά εργαλεία fintech.

Το φόρουμ, που ιδρύθηκε το 2012, διοργανώνεται από κοινού από τη Λαϊκή Κυβέρνηση του Δήμου του Πεκίνου, τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC), το Xinhua News Agency, την China Banking and Insurance Regulatory Commission (CBIRC), την China Securities Regulatory Commission (CSRC), και την State Administration of Foreign Exchange (SAFE), θεωρείται ο πυρήνας της οικονομικής μεταρρύθμισης και ανάπτυξης της Κίνας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *