Το έκτο Διεθνές Φόρουμ Συνεργασίας στο Maritime Silk Road Port πραγματοποιήθηκε στη Ningbo

Το 6ο Διεθνές Φόρουμ Συνεργασίας στο Maritime Silk Road Port, μία από τις δραστηριότητες για τον εορτασμό της Ημέρας Ναυτιλίας της Κίνας, άνοιξε την Τετάρτη στην πόλη Ningbo της επαρχίας Zhejiang, στην ανατολική Κίνα.

Το φόρουμ, το οποίο έδωσε έμφαση στο θέμα “Αντιμετώπιση των τρεχουσών αλλαγών, υπέρβαση των δυσκολιών και συζήτηση σχετικών στρατηγικών”, περιλαμβάνει εκδηλώσεις όπως στρογγυλά τραπέζια υψηλού επιπέδου, θεματικά σαλόνια και ειδικά συνέδρια για την προβολή των ακαδημαϊκών επιτευγμάτων, της εμπειρίας ανάπτυξης και των προηγμένων τεχνολογιών του λιμενικού και ναυτιλιακού κλάδου.

Ο Gao Xingfu, αναπληρωτής κυβερνήτης της Λαϊκής Κυβέρνησης της επαρχίας Zhejiang, δήλωσε στην τελετή έναρξης ότι για δώδεκα συνεχόμενα χρόνια, η διακίνηση φορτίου του λιμανιού Ningbo-Zhoushan κατατάσσεται στην πρώτη θέση σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας το λιμάνι το μοναδικό παγκοσμίως με ετήσια φορτίου άνω του ενός δισεκατομμυρίου τόνων.

Στο πλαίσιο της στοχευμένης αντιμετώπισης της επιδημίας COVID-19 στην Κίνα, η επαρχία Zhejiang χάραξε ένα 5ετές σχέδιο ανάπτυξης για το λιμάνι Ningbo-Zhoushan και προσπαθεί να μετατρέψει το λιμάνι Ningbo-Zhoushan σε σημαντικό παγκόσμιο κόμβο εφοδιαστικής αλυσίδας, και μαζικής αποθήκευσης εμπορευμάτων και βάση μεταφορών, όπως επίσης και χαρακτηριστική βάση ναυτιλιακών υπηρεσιών για τον ναυτικό δρόμο του μεταξιού του 21ου αιώνα, σημείωσε ο Gao.

Τα τελευταία χρόνια, η Ningbo κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την κατασκευή λιμένων παγκόσμιας κλάσης, με αποτέλεσμα τη σημαντική ανάπτυξη των τοπικών λιμένων, η οποία, με τη σειρά της, προκάλεσε την ανάπτυξη της πόλης, δήλωσε ο Peng Jiaxue, μέλος της μόνιμης επιτροπής της επιτροπής του επαρχιακού κόμματος Zhejiang και γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής του Κόμματος της Ningbo.

Το 2020, το τοπικό ΑΕΠ της πόλης κατατάχθηκε στη δωδέκατη θέση μεταξύ όλων των πόλεων στην Κίνα και η αξία των εξαγωγών στην πέμπτη εθνική θέση. Ο δείκτης ανάπτυξης του διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου κατατάχθηκε μεταξύ των 10 κορυφαίων σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, το Global Port Reputation Report 2021 κυκλοφόρησε επίσημα από την Κινέζικη Υπηρεσία Οικονομικής Πληροφόρησης για να παρουσιάσει τη διεθνή φήμη των παγκόσμιων λιμένων στη μετα-επιδημική εποχή.

Το φόρουμ διοργανώθηκε από κοινού από τη Λαϊκή Κυβέρνηση του Δήμου Ningbo, το Ινστιτούτο Ναυσιπλοΐας της Κίνας και την Ένωση Λιμένων της Κίνας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *