Το Beijing 2022 παρουσιάζει τις επίσημες στολές για το προσωπικό, τους τεχνικούς υπαλλήλους και τους εθελοντές

Η Οργανωτική Επιτροπή του Πεκίνου για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2022 (BOCOG) παρουσίασε τις επίσημες στολές της για το προσωπικό, τους τεχνικούς υπαλλήλους και τους εθελοντές την Τετάρτη με την ευκαιρία της αντίστροφης μέτρησης 100 ημερών για το Πεκίνο 2022.

Σύμφωνα με την BOCOG, το σχέδιο επιλέχθηκε από περισσότερες από 600 συμμετοχές και έχει βελτιστοποιηθεί. Οι στολές αποτελούνται από ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, στα οποία υπάρχουν στοιχεία των βασικών γραφικών των Αγώνων του Πεκίνου 2022, που παρουσιάζονται με παραδοσιακές κινέζικες τεχνικές ζωγραφικής τοπίου, εκφράζοντας την αρμονία μεταξύ ανθρωπότητας και φύσης.

Ο Zhang Jiandong, αντιδήμαρχος του Πεκίνου και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της BOCOG, είπε ότι οι στολές όχι μόνο υποδεικνύουν την ταυτότητα του προσωπικού, των τεχνικών υπαλλήλων και των εθελοντών, αλλά επίσης ενσαρκώνουν την παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα και τη σύγχρονη τεχνολογική ανάπτυξη, διακοσμώντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Μελετήσαμε τις αρχές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και αντλήσαμε έμπνευση από προηγούμενους Χειμερινούς Αγώνες. Κάναμε σχέδια σύμφωνα με διαφορετικά σενάρια εργασίας και κλιματικές συνθήκες κατά τη διάρκεια των Αγώνων στις τρεις αγωνιστικές ζώνες του Πεκίνου, του Yanqing και του Zhangjiakou, και οι στολές είναι λειτουργικές και καλλιτεχνικές με κινεζικά χαρακτηριστικά», δήλωσε ο Yan Cheng, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της BOCOG.

Το λαμπερό κόκκινο, το γκρι Great Wall, το μπλε του ουρανού και το χιόνι είναι τα κύρια χρώματα των στολών για το Πεκίνο 2022. Ο He Yang, ο σχεδιαστής της στολής, είπε ότι η μαύρη και λαμπερή κόκκινη στολή για το προσωπικό αντανακλά την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό τους. Το γκρι του Σινικού Τείχους, επίσης ένα χρώμα που χρησιμοποιήθηκε στο Πεκίνο το 2008, αντιπροσωπεύει την αντικειμενικότητα και τη δικαιοσύνη των τεχνικών υπαλλήλων. Το μπλε του ουρανού δείχνει το νεανικό σθένος των εθελοντών, το λευκό του χιονιού, ένα εναρμονιστικό χρώμα, συμβολίζει την καλή τύχη όπως λέει ένα κινέζικο ρητό, «Ένα επίκαιρο χιόνι υπόσχεται μια καλή συγκομιδή».

Τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και αειφορίας ενσωματώνονται στο σχεδιασμό, την παραγωγή και τη διανομή των στολών. Για παράδειγμα, τα νήματα που χρησιμοποιούνται στις σακούλες αποθήκευσης εξοπλισμού είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό σε μια προσπάθεια να διεξαχθούν πράσινοι, φιλικοί προς το περιβάλλον και βιώσιμοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *