Το 6ο ετήσιο συνέδριο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Φόρουμ Taihu ξεκινά στο Anhui

Με θέμα «Αμοιβαία μάθηση μεταξύ πολιτισμών: Κοινή οικοδόμηση μιας κοινότητας κοινού μέλλοντος για την ανθρωπότητα», το έκτο ετήσιο συνέδριο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Φόρουμ Taihu ξεκίνησε την Τρίτη στην πόλη Bengbu της επαρχίας Anhui της ανατολικής Κίνας, όπου ειδικοί και αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για να μοιραστούν ιδέες και απόψεις για τον πολιτισμό μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών.

Ο Wang Chen, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) και αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, τόνισε στο φόρουμ ότι οι προσπάθειες της Κίνας στην ενίσχυση των διαλόγων και των ανταλλαγών μεταξύ των πολιτισμών και την προώθηση η οικοδόμηση μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα αποδεικνύει πλήρως την αποφασιστικότητα και την ειλικρινή επιθυμία της Κίνας να τηρήσει την πολιτιστική ποικιλομορφία και την αμοιβαία κερδοφόρα συνεργασία.

Ο Wang Chen υποστήριξε επίσης ότι διαφορετικές χώρες και πολιτισμοί στον κόσμο πρέπει να τηρούν την αρχή ανάπτυξης του αμοιβαίου σεβασμού και την επίτευξη κοινής ανάπτυξης μέσω συζήτησης και συνεργασίας.

Ως διεθνές πολιτιστικό φόρουμ υψηλού επιπέδου που ξεκίνησε από την Κίνα, το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Φόρουμ Taihu θα πρέπει να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην ενίσχυση του παγκόσμιου πολιτιστικού διαλόγου και ανταλλαγών και αμοιβαίας μάθησης μεταξύ πολιτισμών, πρόσθεσε ο Wang.

Ο Zheng Shanjie, γραμματέας της επαρχιακής επιτροπής Anhui του CPC τόνισε στο φόρουμ ότι η επαρχία Anhui έχει μακρά ιστορία και θα είναι καλός απεσταλμένος των πολιτιστικών ανταλλαγών και θα διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην προώθηση του διαλόγου και των ανταλλαγών μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών.

Σχεδόν 500 σύνεδροι από περισσότερες από 30 χώρες και περιοχές συμμετείχαν στην ετήσια συνάντηση είτε διαδιακτιακά είτε δια ζώσης. Μεταξύ αυτών, ο Romano Prodi, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο επίτιμος πρόεδρος του φόρουμ, που εκφώνησε ομιλία μέσω βίντεο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *