Τα κλασικά έπιπλα της Κίνας Xianyou επιταχύνουν βήματα προς διεθνοποίηση

Ένας έμπορος επίπλων στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών υπέγραψε πρόσφατα μια συμφωνία για την αγορά 280 τεμαχίων κλασικής τέχνης από την κομητεία Xianyou της Putian City στην επαρχία Fujian της νοτιοανατολικής Κίνας, σηματοδοτώντας μια ακόμη σημαντική ανακάλυψη της εγχώριας βιομηχανίας του ξύλου μαόνι της Κίνας τα τελευταία χρόνια μετά την επιτυχή εξαγωγή της στο εξωτερικό σε αγορές όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αυστραλία.

Η δεξιοτεχνία των κλασικών επίπλων χειροτεχνίας στην κομητεία Xianyou, που αναφέρεται ως Xianzuo, είναι η ευφυής σύντηξη της παραδοσιακής κινεζικής τέχνης ζωγραφικής, της τέχνης της γλυπτικής, και της παραγωγής επίπλων. Είναι η κληρονομιά και η καινοτομία των κλασικών στυλ επίπλων των δυναστειών Ming και Qing.

Γνωστή ως η πρωτεύουσα των κινεζικών κλασικών επίπλων και η παγκόσμια πρωτεύουσα των κινεζικών κλασικών επίπλων, η Xianzuo συμπεριλήφθηκε στον εθνικό κατάλογο προστασίας της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και στην πρώτη έκδοση του εθνικού καταλόγου αναζωογόνησης παραδοσιακών σκαφών. Η δεξιοτεχνία της Xianzuo έκανε τις λαμπρές εμφανίσεις της στις συναντήσεις του APEC στο Πεκίνο, στην Expo 2015, στην ένατη σύνοδο κορυφής BRICS κ.λπ. Έχει επιλεγεί ως εθνικό δώρο και έχει λάβει ευρεία προσοχή από όλο τον κόσμο.

Σε απάντηση στην κινεζική πρωτοβουλία Belt and Road, οι επιχειρήσεις χειροτεχνίας Xianzuo έχουν αναπτύξει ενεργά τις διεθνείς επιχειρήσεις και επεκτείνουν τα διεθνή δίκτυα πωλήσεών τους.

Τα τελευταία χρόνια, η κομητεία Xianyou έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προωθήσει την ολοκληρωμένη και καινοτόμο ανάπτυξη των τεχνών και της βιοτεχνίας, επιταχύνοντας τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη προς την ψηφιοποίηση, τη νοημοσύνη, τη διάδοση και τη διεθνοποίηση, ώστε να προωθήσει τη δεξιοτεχνία του Xianzuo στον κόσμο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *