Οι κινεζικές πόλεις αναπτύσσονται γρήγορα, αναφέρει η Kearney

Οι πόλεις στην Κίνα αναπτύσσονται γρήγορα, ανέφερε η China Securities Journal επικαλούμενη την Έκθεση Παγκόσμιων Πόλεων για το 2021 που δημοσιεύθηκε από την παγκόσμια εταιρεία συμβούλων διαχείρισης Kearney τη Δευτέρα.

Αποτελούμενη από τον Παγκόσμιο Δείκτη Πόλεων (GCI) και το Global Cities Outlook (GCO), η Έκθεση Παγκόσμιων Πόλεων παρέχει μια ολοκληρωμένη ανάλυση της τρέχουσας ανταγωνιστικότητας και των μελλοντικών προοπτικών των παγκόσμιων πόλεων.

Με βάση μια ολοκληρωμένη ανάλυση περισσότερων από 230 μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο, ο Παγκόσμιος Δείκτης Πόλεων 2021 είχε 156 πόλεις στη λίστα, συμπεριλαμβανομένων 31 κινεζικών πόλεων.

Ο φετινός δείκτης δείχνει ότι οι πόλεις στην Ευρώπη και των ΗΠΑ παραμένουν στην πρώτη θέση, ενώ οι ασιατικές πόλεις μειώνουν γρήγορα τη διαφορά και οι κινεζικές πόλεις έχουν τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης.

Στον δείκτη έκδοσης 2021, το Πεκίνο, το Χονγκ Κονγκ και η Σαγκάη συγκαταλέγονται στις 10 κορυφαίες πόλεις του κόσμου, ταιριάζοντας με τον αριθμό των πόλεων των ΗΠΑ στη λίστα, συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σικάγο, και ξεπερνώντας αυτόν της Ευρώπης και άλλων πόλεων της Ασίας και του Ειρηνικού.

Άλλες κινεζικές πόλεις, όπως οι Hangzhou, Chengdu, Changsha, Xi’an και Suzhou, έχουν σημειώσει άνοδο τόσο σε βαθμολογίες όσο και σε σειρά, χάρη στην πιο εκλεπτυσμένη διακυβέρνηση, το καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον, το πιο δημιουργικό στυλ πόλης και την πιο ανθεκτική συνδεσιμότητα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *