Οι κινεζικές επαρχίες εντείνουν τις προσπάθειες για την ενίσχυση της ψηφιοποίησης

Με τη δυναμική ανάπτυξη των τεχνολογιών αιχμής όπως τα μεγάλα δεδομένα, το cloud computing και το Internet of Things (IoT), η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης σε επαρχίες και περιφέρειες της Κίνας άνοιξε περαιτέρω το δρόμο για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, ανέφερε η Shanghai Securities, την Τρίτη.

Το φορολογικό τμήμα της Qingdao, μια παράκτια πόλη στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας, έχει θέσει σε λειτουργία την έξυπνη πλατφόρμα υπηρεσιών πληροφόρησης, υλοποιώντας ένα αποτελεσματικό και συνεργατικό μοντέλο υπηρεσιών στο οποίο ένας φορολογικός υπάλληλος χειρίζεται επιχειρήσεις για τέσσερις πελάτες ταυτόχρονα, το οποίο σηματοδοτεί ορόσημο πρόοδο της Qingdao στον τομέα της καινοτομίας στις κυβερνητικές υποθέσεις.

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου, το τμήμα φορολογίας στη Qingdao, το οποίο είναι εξοπλισμένο με την πλατφόρμα αποτελεσματικών υπηρεσιών, μείωσε τα αρχικά 20 παράθυρα μη αυτόματων υπηρεσιών σε πέντε βελτιστοποιημένα, βελτιώνοντας περαιτέρω την αποτελεσματικότητα της φορολογικής επεξεργασίας.

Εκτός από την επαρχία Shandong, για την ενίσχυση της ψηφιακής ανάπτυξης, ορισμένες άλλες επαρχίες και περιοχές της Κίνας έχουν επίσης εφαρμόσει πολλαπλά μέτρα για την προώθηση της ψηφιοποίησης για τη διευκόλυνση της οικονομικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια.

Η Guangdong της Νότιας Κίνας δήλωσε σε έγγραφο της επαρχιακής κυβέρνησης για την επιτάχυνση της ψηφιακής ανάπτυξης που εκδόθηκε τον Μάιο του τρέχοντος έτους ότι η επαρχία θα επικεντρωθεί σε τέσσερις κύριους τομείς της ψηφιακής οικολογίας, της ψηφιακής οικονομίας, της ψηφιακής κοινωνίας και της ψηφιακής διακυβέρνησης και θα εξελίξει την επαρχία σε κορυφαία ψηφιακή περιοχή στον κόσμο.

Η Guangdong θα δώσει επίσης προτεραιότητα στην κατασκευή ενός βολικού συστήματος κρατικών υπηρεσιών και αναμένεται να ταξιδέψει σε νέες επιχειρηματικές μορφές συντονισμένης ανάπτυξης έξυπνων συνδεδεμένων αυτοκινήτων και έξυπνων μεταφορών.

Επιπλέον, κινεζικές επαρχίες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Zhejiang, Shanghai, Tianjin, Beijing και άλλων περιοχών, έχουν εκδώσει επίσης σχετικά έγγραφα σχεδιασμού για την επιτάχυνση της ψηφιακής ανάπτυξης.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *