Ο ρόλος του χρηματοπιστωτικού τομέα στην πραγματική οικονομία συζητήθηκε στο ετήσιο Financial Street Forum

Το ετήσιο συνέδριο του Financial Street Forum 2021 που ξεκίνησε την Τετάρτη στο Πεκίνο έχει συγκεντρώσει γνώσεις σχετικά με τον ρόλο του χρηματοπιστωτικού τομέα στην ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας και στην υποστήριξη της υψηλής ποιότητας ανάπτυξης.

Επί του παρόντος, υπάρχουν περισσότερες από 40 εκατομμύρια οντότητες της αγοράς που υποστηρίζονται από μικρά δάνεια χωρίς αποκλεισμούς, κάτι που μιλά για την οικονομική ανθεκτικότητα και τις ενεργές χρηματοοικονομικές ενέργειες της Κίνας, σύμφωνα με τον Yi Gang, διοικητή της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC), κατά την ομιλία του στο συνέδριο.

Η αύξηση της προσφοράς χρήματος και της κοινωνικής χρηματοδότησης ταιριάζει βασικά με αυτή του ονομαστικού ΑΕΠ, το οποίο ερμηνεύει τη σωστή πολιτική και την επαρκή ρευστότητα, σύμφωνα με τον Yi, σημειώνοντας ότι διαρθρωτικά, τα εργαλεία νομισματικής και πιστωτικής πολιτικής θα μπορούσαν να στηρίξουν καλύτερα τις μικρές, μεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις και τις πράσινες και χαμηλές – ανάπτυξη άνθρακα.

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας επωμίζεται τώρα βασικό ρόλο στην προώθηση ενός νέου αναπτυξιακού παραδείγματος και στην υποστήριξη της υψηλής ποιότητας ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Guo Shuqing, πρόεδρο της China Banking and Insurance Regulatory Commission (CBIRC), ζητώντας περισσότερες οικονομικές δράσεις για τη βελτίωση του περιβάλλοντος διαβίωσης των ανθρώπων, την ασφαλιστική προστασία , και το εκπαιδευτικό σύστημα, μεταξύ άλλων.

Ένα πολυεπίπεδο σύστημα αγοράς μετοχών με συμπληρωματικές λειτουργίες και οργανικές συνδέσεις για την κάλυψη των διαφόρων χρηματοδοτικών αναγκών των επιχειρήσεων είναι εγγενής απαίτηση για τη βελτίωση της προσαρμοστικότητας της χρηματοδότησης στην πραγματική οικονομία, σύμφωνα με τον Yi Huiman, πρόεδρο της Ρυθμιστικής Επιτροπής Κινητών Αξιών (CSRC), ζητώντας τη σταθερή προώθηση της μεταρρύθμισης του συστήματος εγγραφής για την προώθηση ενός ενάρετου κύκλου οικονομίας και χρηματοδότησης.

Ο Pan Gongsheng, αναπληρωτής κυβερνήτης της PBOC και επικεφαλής της Κρατικής Διοίκησης Συναλλάγματος (SAFE), σημείωσε ότι τα σταθερά εγχώρια οικονομικά θεμελιώδη μεγέθη θα λειτουργήσουν ως η βασική εγγύηση για την αγορά συναλλάγματος της Κίνας ως απάντηση σε εξωτερικούς κραδασμούς.

Ο Liu Siyang, Αντιπρόεδρος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Xinhua, σημείωσε ότι το Xinhua έχει παρακολουθήσει και αναφέρει κάθε ιστορική στιγμή στην ανάπτυξη του χρηματοπιστωτικού κλάδου της Κίνας και θα βελτιώσει περαιτέρω τις υπηρεσίες οικονομικών ειδήσεων και πληροφοριών, ειδικά στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Το φόρουμ, που ιδρύθηκε το 2012, οργανώνεται από κοινού από τη Λαϊκή Κυβέρνηση του Δήμου του Πεκίνου, το PBOC, το Πρακτορείο Ειδήσεων Xinhua, το CBIRC, το CSRC και το SAFE, που χαιρετίστηκε ως ο κώδωνας της οικονομικής μεταρρύθμισης και ανάπτυξης της Κίνας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *